Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda Uniteda

Zabluda! Adnan Januzaj ne može postati Hrvat

Adnan Januzaj
PA/Pixsell
09.10.2013.
u 11:55

– Analiziramo postoje li veze. Nije to samo dignuti telefonsku slušalicu. Moramo biti diplomatični i elegantni

Adnan Januzaj neće igrati za Hrvatsku jer za to ne postoji nikakva osnova! Iako se proteklih dana pojavila informacija da je majka nove 18-godišnje zvijezde Manchester Uniteda hrvatskih korijena, prema informacijama iz Albanije to nije točno. Januzaj s očeve strane ima veze sa Srbijom, a s majčine s Turskom. U Hrvatskom nogometnom savezu zapravo nisu ni znali na čemu su, jer kontakt s Januzajem nisu ni uspostavili.

Belgija najizglednija

– Analiziramo postoje li veze. Nije to samo dignuti telefonsku slušalicu. Moramo biti diplomatični i elegantni. Moramo posredno kontaktirati roditelje. Ali o tome ćemo kad završe utakmice reprezentacija – govorio nam je jučer Srebrić prije nego što smo iz Albanije dobili potvrdu da Adnanova majka nema veze s Hrvatskom.

U HNS-u su ovih dana namjeravali posredno uspostaviti kontakt s obitelji Januzaj, no akcija će očito biti obustavljena.

Januzaj neće igrati ni za Srbiju. Iako su Srbi putem Nemanje Vidića pokušali nagovoriti Januzajeve da im sin igra za orlove, od toga neće biti ništa jer je Adnanov otac iz Srbije svojedobno morao emigrirati iz političkih razloga u Bruxelles, gdje je Adnan i rođen. Januzaj je isto tako odbio i Albaniju. Rođen i odrastao u Bruxellesu, Januzaj ima sve preduvjete nastupa za belgijsku reprezentaciju, čije je mlađe selekcije godinama odbijao. To je sada najizglednija opcija jer teško da će Adnan odbiti vjerojatni nastup na SP-u u dresu jedne od najtalentiranijih belgijskih selekcija u povijesti.

– Ne razmišljam o bilo kojoj reprezentaciji. Sada sam samo usredotočen na svoj učinak u Manchester Unitedu. Želim učiti od Ryana Giggsa i to je sve što me zanima – poručio je Januzaj.

Neće čekati Engleze

Engleski savez obznanio je da bi htio Januzaja. Nisu engleski mediji s odobravanjem dočekali taj potez jer smatraju da bi prednost trebali dobiti domaći dečki. Teško da će Januzaj čekati pet godina, koliko po zakonu mora, da bi konkurirao za engleski dres.

U međuvremenu u Man. Unitedu bore se s mogućnošću da Januzaj produži ugovor koji mu istječe idućega ljeta. Ponuđen mu je četverogodišnji ugovor prema kojem bi tjedno zarađivao 35 tisuća eura, umjesto dosadašnjih tisuću. Pitanje je je li to dovoljno izdašna ponuda jer su interes za Januzaja već pokazali i ostali europski velikani poput Barcelone, Juventusa i Manchester Cityja.

>>HNS u akciji: Velika Unitedova nada bit će vatreni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije