Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan rakitić

Zabio stražnjicom ili u rašlje iz slobodnjaka, gol je gol

'Sevilla\'s Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates next Deportivo Coruna\'s goalkeeper Daniel Aranzubia (R) after scoring a goal during the Spanish league football match Deportivo vs Sevilla
'MIGUEL RIOPA'
26.09.2012.
u 08:33

JEDINSTVEN: 
Dosad nisam pogodio na takav način i ne vjerujem da ću ikad opet.

Napokon mu je "procurilo"! Nakon gotovo godinu i pol dana Ivan Rakitić postigao je prvenstveni pogodak za Sevillu. I to kako: vratar Deportiva Aranzubia napucao je u 84. minuti loptu u Rakitićevu stražnjicu, od koje se lopta odbila u mrežu za konačnih 2:0 za Sevillu. Prije toga gola Rakitić je zadnji put bio strijelac 24. travnja prošle godine, kad je Sevilla svladala Villarreal sa 3:2. Prošle sezone u 36 utakmica nije zabio ni jedan gol...

Lakše nego sa 11 metara

– Već sam zaboravio kako je to slaviti svoj pogodak – rekao nam je Rakitić dan nakon utakmice u telefonskom razgovoru.

I onda post prekinete na raritetan način, isplatila vam se upornost. Jeste li ikada postigli sličan pogodak?

– Nikad, a i ne vjerujem da ću ga tako ikada više zabiti. Zato i jest poseban, vrlo mi je drag, jer sam napokon bio strijelac. Ma samo nek' je ušla, takav gol vrijedi jednako kao i onaj kad iz slobodnjaka pogodite rašlje. Gol je gol...

Kako komentirate rečenicu trenera Michela koji je nakon utakmice u La Coruñi rekao kako je uvjeren da ćete ove sezone postići deset golova?

– Iz njegovih usta u Božje uši!

Osim što ste bili strijelac, igrali ste vrlo dobro, španjolski vas mediji hvale...

– Odlično se osjećam, zdrav sam, igram na ofenzivnoj poziciji u veznom redu i sve je kako bi trebalo biti.

Zanimljivo je da ste u La Coruñi golove zabili vi i Negredo, a na prošlom gostovanju prije tri tjedna kod Raya Vallecana, baš ste vas dvojica promašili 11-erce!

– Nekad je, eto, lakše zabiti iz igre nego s bijele točke, ha-ha. Šteta što nismo onda zabili golove, imali bismo sad dva boda više i puhali bismo za vrat Barceloni.

Teže s Barcelonom

A u subotu ste domaćini baš Barceloni. Srušili ste Real na svom stadionu, može li pasti i Barca?

– Može, nitko nije nedodirljiv, pa ako uz naš maksimalni angažman bude i malo sreće, kao što je bilo u igri s Realom, onda bi sve trebalo opet dobro završiti. Vjerojatno će Barci nedostajati neki igrači, Puyol i Pique su ozlijeđeni, a obrana Barce s njima i bez njih jednostavno nije ista.

Igrali ste i protiv Reala i protiv Barce, protiv koga vam je teže igrati?

– To su gotovo savršene momčadi iako igraju različitim načinom. No, moram li birati, reći ću da mi je teže igrati protiv Barce jer ima mnogo igrača u veznom redu i teško im je parirati na sredini travnjaka. Ali, i oni griješe... – kaže Rakitić.

Ključne riječi

Komentara 1

OV
ovoono
10:44 26.09.2012.

Bravo Rakita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije