Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Strani nogomet

Za Vrsaljka i Kovačića 30 mil. eura

Čim je gazda na putu kalkulira se o prodaji igrača, a samo Manchester City može dati toliki novac.
07. prosinca 2011. u 12:08 10 komentara 4 prikaza
\'14. 09. 2011., Zagreb - stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. kolo UEFA Lige prvaka, nogometna utakmica GNK Dinamo - Real Madrid.   Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zdravko Mamić bio je u Londonu, a kad je tome tako, onda je jasno da se iza brda nešto valja. Ljudi bliski prvom čovjeku Dinama potvrdili su nam da je otišao u Englesku, da je tamo zbog privatnih poslova. No, iz drugih izvora doznajemo da je otišao radi prodaje dva nogometna maksimirska bisera, Šime Vrsaljka i Matea Kovačića.

Ta dvojica igrača već su bila meta engleskih klubova, nedavno ih je zajedno želio dovesti Arsenal. Arsene Wenger voli mlade igrače, ali Mamić mu je poslao odbijenicu iako je ponuda bila i te kako dobra za tada još neafirmirane igrače.

Samo City može platiti

Sad se kalkulira s cijenom od 25 milijuna funta za obojicu, a to je gotovo 30 milijuna eura. Zvuči nestvarno, toliko za njih ni na Otoku nitko ne može platiti. Osim Manchester Cityja.

A na dan utakmice Real – Dinamo Zdravko Mamić je, nakon druženja s predsjednikom Reala, najavio:

– Uskoro ću se sastati i sa šeikom, vlasnikom Manchester Cityja!

I nabrajajući što je sve dobro Dinamo napravio, istaknuo je nevjerojatnu afirmaciju Matea Kovačića. Stoga, ne treba čuditi ako je Mamić doista na Otoku razgovarao o prodaji dvojice mladih igrača, jer za njih zainteresiranih ima mnogo. Poziv za razgovore mogao je doći s mnogo adresa, ali samo s jedne, one Manchester Cityja, može se u Dinamovu blagajnu prebaciti tako velik novac. No, ako je cijena koju je istaknuo Mamić doista tako visoka, pitanje je hoće li i City toliko platiti, hoće li šeik Mansour baš tako široko odriješiti kesu.

No, licitacija je očito počela, iako plavi još nisu odigrali zadnju utakmicu ove sezone. No, prijelazni rok se bliži i moguće su još brojne kombinacije.

Kelava "Plavi lav"

Jasno je da Sammir, kojega bi Mamić najradije prodao, nema ponuda jer je igrački ugled narušio nesportskim životom. I cijena mu je, nađe li se tko zainteresiran (spominju se španjolski i ruski klubovi), pala. Nije narasla ni Milanu Badelju kojeg će plavi morati prodati ove zime ili najkasnije na ljeto, jer 2013. istječe mu ugovor s Dinamom i to će biti zadnji rok za prodaju da bi plavi mogli za njega dobiti ozbiljnu odštetu.

A kapetan plavih ne želi ostati u Dinamu, odbio je tri milijuna eura koje mu je Zdravko Mamić ponudio za novi višegodišnji ugovor. Stoga, samo su Vrsaljko i Kovačić u ovom trenutku traženi. Iako je Mamić dosad bio izniman prodavač, iako su ga kupci morali visokim iznosima milijuna eura "izuvati iz cipela", čini se da je 30 milijuna eura teško ostvariv priljev blagajni plavih.

I engleski tisak potvrdio je da City želi Kovačića i da su njegovi čelnici razgovarali s Dinamovim predstavnicima.

I dok je Mamić bio u Londonu, igrači su birali "Plavog lava". Iako su još trebali igrati današnju utakmicu s Lyonom, izabrali su najboljeg među sobom. Koliko znamo, riječ je o vrataru Ivanu Kelavi.

Lea Krivošić
zaljubljenica u fotografiju
Otišla je naša reporterka Lea, autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?