Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mamić u londonu

Za Vrsaljka i Kovačića 30 mil. eura

\'14. 09. 2011., Zagreb - stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. kolo UEFA Lige prvaka, nogometna utakmica GNK Dinamo - Real Madrid.   Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
07.12.2011.
u 12:08

Čim je gazda na putu kalkulira se o prodaji igrača, a samo Manchester City može dati toliki novac.

Zdravko Mamić bio je u Londonu, a kad je tome tako, onda je jasno da se iza brda nešto valja. Ljudi bliski prvom čovjeku Dinama potvrdili su nam da je otišao u Englesku, da je tamo zbog privatnih poslova. No, iz drugih izvora doznajemo da je otišao radi prodaje dva nogometna maksimirska bisera, Šime Vrsaljka i Matea Kovačića.

Ta dvojica igrača već su bila meta engleskih klubova, nedavno ih je zajedno želio dovesti Arsenal. Arsene Wenger voli mlade igrače, ali Mamić mu je poslao odbijenicu iako je ponuda bila i te kako dobra za tada još neafirmirane igrače.

Samo City može platiti

Sad se kalkulira s cijenom od 25 milijuna funta za obojicu, a to je gotovo 30 milijuna eura. Zvuči nestvarno, toliko za njih ni na Otoku nitko ne može platiti. Osim Manchester Cityja.

A na dan utakmice Real – Dinamo Zdravko Mamić je, nakon druženja s predsjednikom Reala, najavio:

– Uskoro ću se sastati i sa šeikom, vlasnikom Manchester Cityja!

I nabrajajući što je sve dobro Dinamo napravio, istaknuo je nevjerojatnu afirmaciju Matea Kovačića. Stoga, ne treba čuditi ako je Mamić doista na Otoku razgovarao o prodaji dvojice mladih igrača, jer za njih zainteresiranih ima mnogo. Poziv za razgovore mogao je doći s mnogo adresa, ali samo s jedne, one Manchester Cityja, može se u Dinamovu blagajnu prebaciti tako velik novac. No, ako je cijena koju je istaknuo Mamić doista tako visoka, pitanje je hoće li i City toliko platiti, hoće li šeik Mansour baš tako široko odriješiti kesu.

No, licitacija je očito počela, iako plavi još nisu odigrali zadnju utakmicu ove sezone. No, prijelazni rok se bliži i moguće su još brojne kombinacije.

Kelava "Plavi lav"

Jasno je da Sammir, kojega bi Mamić najradije prodao, nema ponuda jer je igrački ugled narušio nesportskim životom. I cijena mu je, nađe li se tko zainteresiran (spominju se španjolski i ruski klubovi), pala. Nije narasla ni Milanu Badelju kojeg će plavi morati prodati ove zime ili najkasnije na ljeto, jer 2013. istječe mu ugovor s Dinamom i to će biti zadnji rok za prodaju da bi plavi mogli za njega dobiti ozbiljnu odštetu.

A kapetan plavih ne želi ostati u Dinamu, odbio je tri milijuna eura koje mu je Zdravko Mamić ponudio za novi višegodišnji ugovor. Stoga, samo su Vrsaljko i Kovačić u ovom trenutku traženi. Iako je Mamić dosad bio izniman prodavač, iako su ga kupci morali visokim iznosima milijuna eura "izuvati iz cipela", čini se da je 30 milijuna eura teško ostvariv priljev blagajni plavih.

I engleski tisak potvrdio je da City želi Kovačića i da su njegovi čelnici razgovarali s Dinamovim predstavnicima.

I dok je Mamić bio u Londonu, igrači su birali "Plavog lava". Iako su još trebali igrati današnju utakmicu s Lyonom, izabrali su najboljeg među sobom. Koliko znamo, riječ je o vrataru Ivanu Kelavi.

Komentara 10

GO
Google21
12:24 07.12.2011.

A Maloča se prodaje za 1.5mil eura hahaha

LU
luanti
12:29 07.12.2011.

i skoro pola od toga uzima sebi mislim na maloču

DR
dragogera
12:16 07.12.2011.

hehe,badelj je odbio lihvarski ugovor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije