Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karataški Top 10

Za prvu teškašicu svijeta u "repki" nema mjesta!?

'CelanMartinovic_dbr-spo_191'
''
23.10.2013.
u 08:00

Mašini izgledi da nastupi na sljedećem EP-u takvi su da može ići jedino ako Ana ne bude mogla. Maša je uoči prošlog EP-a odbila raditi samo za ekipu pa je red da zlatnu medalju brane one cure koje su je i osvojile

U želji da natjecanje preživi, glavni organizator elitnog subotnjeg turnira karatašica (Top 10) Novica Bogdanović iz svog će džepa isplatiti 2000 USD pobjednici i 1000 USD drugoj finalistici. Tunir će stajati oko 380 tisuća kuna, što će Grad Zagreb pomoći sa 70.000. Uza sav naklon lanjskoj pobjednici Ruskinji Ingi Šerozija, Srpkinji Cvrkota, Slovakinji Vojtikevičovoj, Belgijki Pradelli te odličnim Mađaricama Metzger i Bartha, meč koji hrvatska karataška publika najviše želi vidjeti jest onaj između Ane Marije Bujas Čelan i Maše Martinović. Martinović je svježa pobjednica Svjetskih borilačkih igara, turnira osam najboljih svjetskih teškašica, no ona ne može nastupiti na sljedećem EP-u jer na to ekskluzivno ima pravo Čelan. U Mašinu klubu kažu da je riječ o nepotizmu jer Ana Marija je kći predsjednika Saveza Stjepana Čelana koji na sve dvojbe odgovara poprilično despotski:

- Mašini izgledi da nastupi na sljedećem EP-u takvi su da može ići jedino ako Ana ne bude mogla. Maša je uoči prošlog EP-a odbila raditi samo za ekipu pa je red da zlatnu medalju brane one cure koje su je i osvojile, a u kategoriji Ana još uvijek ima bonus zbog prethodno osvojenih medalja.

A Čelan je 2009. i 2011. bila treća, a 2010. druga teškašica Europe što će reći da sada nastupa zahvaljujući staroj slavi. A tome se protive oni s logičnim kriterijem aktualne forme pobjednice Premier lige. No, Čelan se trudi i to pobiti:

- Ova velika Mašina pobjeda na borilačkim igrama ništa ne dokazuje. Mi pratimo stvari dugoročno i dajemo priliku onima koji na velikim natjecanjima daju 300 posto, a ne 50 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije