Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUPA PROMOTION

''Za prvu ligu će nam trebati 500 000 kuna više nego sad''

Košarka
24.02.2010.
u 16:16

- Naš je cilj povratak u Prvu ligu i to nam zasad ide jako dobro. U Drugoj ligi sjever imamo svih 13 pobjeda uz omjer koševa plus 600 - kaže predsjednik i trener košarkašica.

Košarkašice Lupa promotiona Novog Zagreba ušle su u povijest hrvatske ženske košarke kao klub koji je iz Druge lige izborio sudjelovanje na završnom turniru Kupa Ružice Meglaj. Tvorac čuda iz Novog Zagreba je Vladimir Ivanković.

Početak na Knežiji

On je predsjednik i trener kluba, kao i predsjednik uprave Lupa promotiona, tvrtke koja je u Zagreb dovela U2, a u pripremi su gostovanja Metallice i Rammsteina te priredbe Šetnja s dinosaurima.

– Jedan sam od osnivača košarkaškog kluba Knežija koji je danas postao Bosco. Oduvijek sam bio više vezan za žensku košarku. Radio sam u svim zagrebačkim klubovima, Medveščaku, Montmontaži, Lokomotivi, Agramu, a najviše, osam godina, zadržao sam se u Jabuci – rekao je Ivanković, koji je iz košarke izašao 2005. godine.

– Četiri godine posvetio sam se radu u svojoj tvrtki, a onda su me prošle godine pozvali da organizacijski i financijski pomognem Novom Zagrebu. Naš je cilj povratak u Prvu ligu i to nam zasad ide jako dobro. U Drugoj ligi sjever imamo svih 13 pobjeda uz omjer koševa plus 600. Na završnom turniru ne očekujemo puno jer su Gospić i Šibenik zasad neki drugi svijet za sve ostale. Njihovi su budžeti mnogo veći. Mi trenutačno trošimo godišnje 250.000 kuna za seniorski pogon, a za igranje u Prvoj ligi trebat će nam najmanje 750.000 kuna – rekao je Ivanković.

Mazić igra i radi

Najveća zvijezda kluba je Marina Mazić, bivša reprezentativka.

– Ona je odlučila da neće više profesionalno igrati košarku u inozemstvu. Zaposlila se u mojoj tvrtki i usput uspješno igra za klub. U sljedećoj sezoni želimo izboriti Ligu za prvaka i plasman u regionalnu ligu, a za to će nam trebati još igračkih pojačanja – rekao je Ivanković.

Najavio je svoj ostanak naklupi Novozagrepčankii sljedeće sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije