Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fenerbahce - Cibona 67:62

Za pobjedu nedostajao barem prosječni Tomas

Antonio Graves
Jurica Galoić | Pixsell
04.11.2009.
u 21:26

Košarkaši Cibone doživjeli su treći poraz u Euroligi, ali su kroz to napravili novi pomak u svojoj igri. Doduše, da su imali malo bolji skok, da im košarkaši Fenerbahčea nisu uhvatili čak 40 odbijanaca mogli su Zagrepčani u srijedu i slaviti.

Graves se počeo buditi

Nažalost, konačnih 67:62 za domaćine odredila je i najslabija ovosezonska partija prvog Cibonina igrača Marka Tomasa kojemu su noge bile teške pa je uz šut 1-8 ubacio samo tri koša. No, zato je dobro odigrao prvi razigravač Jamont Gordon (15 koševa), probudio se Antonio Graves (14 koševa), a najveći dobitak susreta opet je bio 19-godišnji centar Leon Radošević (10 koševa, šest skokova, dvije blokade). Mladac je na parketu proveo najviše vremena (skoro 36 minuta), što može zahvaliti i ozljedi Bagarića. Osim toga, Radošević je brzih nogu pa je mogao uspješnije igrati igru dva na dva s raspoloženim Gordonom o čemu je trener Perasović kazao:

- Leon je igrao dobro u obrani, solidno u napadu, on nam daje energiju, sve što nam Andrić ovaj puta nije dao. Naši Amerikanci su bili dobri, Graves je pokazao naznake povratka u formu, no nedostajao je i učinak našeg ključnog igrača Tomasa no on je rekovalescent pa su oscilacije moguće.

Sjajno otvaranje cibosa

Cibosi su sjajno otvorili susret, vodstvom 20:11 za prvih 10 minuta. Nažalost, tada Andrić, Bogdanović i inače solidni Rozić promašuju, Cibona neiskorištava čak 12 napada uzastopce, pa domaćini čine 15:0.

- U prvom poluvremenu igrali smo dobro defenzivno, posebno zonsku obranu, no naš napad nije bio dovoljno dobar da to kapitaliziramo. Skok je u prvom dijelu bio izjednačen, no oni su u nastavku dominirali u tom segmentu igre. Šteta, imao sam dojam da nam malo fali - kazao je Peras. Pobjedi Carigrađana pridonio je i bivši cibos Giriček (dvije trice), a iznimno vrijedne bile su tri trice 39-godišnjeg Mršića.

Euroliga, skupina A, 3. kolo:

Fenerbahçe - Cibona 67:62

Asvel - Montepaschi 65:82

Redoslijed: 1. Montepaschi 3:0, 2. Barcelona 2:0, 3. Fenerbahçe 2:1, 4. Žalgiris 1:1, 5. Asvel 0:3, 6. Cibona 0:3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije