Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Za odlazak na Europsko prvenstvo trebat će nam i Andreja Penezić

Andreja Penezić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
26.03.2018.
u 12:33

- Stvarno sam zadovoljna kako smo odigrale i što smo pokazale u obje utakmice, pogotovo u ovoj drugoj. Ponosna sam na cure, na cijeli stožer i tim kako smo radile cijeli ovaj tjedan – istaknula je Katarina Ježić.

Rukometašice Hrvatske upisale su u treći poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u prosincu ove godine u Francuskoj. U gostima kod Norveške naša je vrsta poražena s 27:33. Hrvatska će tako, bodove za odlazak na EP, tražiti u zadnja dva kola kada gostujemo u Švicarskoj, a kod kuće igramo s Ukrajinom. Situacija u skupini se malo dodatno zakomplicirala nakon što su Švicarke pobijedile dvaput Ukrajinu, prvo na svom parketu,a onda jučer gostima (22:21). Pobijedimo li u obje utakmice, eto nas na Europskom prvenstvu.

- Utakmicu protiv Norveške su naše igračice izuzetno kvalitetno odigrale. Prvo poluvrijeme smo mi bili ti koji su diktirali tempo i vodili čitavo vrijeme. Igrali smo dobro u obrani, imali smo dobru golmanicu. Isto tako je bilo i sve do 17., 18. minute drugog poluvremena. Onda smo u jednom nizu promašili tri zicera i one su se odvojile na značajnu razliku. Cure su zaista odigrale sjajnu utakmicu i ja im skidam kapu. Ovo je situacija u kojoj se Norveška već dugo nije našla na domaćem terenu u kvalifikacijama – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik reprezentacije.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Stela Posavec s pet pogodaka, a po četiri su dodale Aneta Benko, Valentina Blažević i Katarina Ježić.

- Dobro smo krenule u utakmicu, bez straha za razliku od prve utakmice. Pokazale smo da im možemo parirati u svakom smislu. Naravno, bilo je tu puno pogrešaka koje treba ispraviti, ali toga će uvijek biti. Stvarno sam zadovoljna kako smo odigrale i što smo pokazale u obje utakmice, pogotovo u ovoj drugoj. Ponosna sam na cure, na cijeli stožer i tim kako smo radile cijeli ovaj tjedan – istaknula je Katarina Ježić.

Susreti sa Švicarskom i Ukrajinom igraju se u lipnju.

Bilo bi idealno kada bi te utakmice odradila Andreja Penezić s kojom bi sigurno bili 80 posto jači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije