Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARK SOKOLICH

Za Čilića žestoko navijao i američki gradonačelnik hrvatskih korijena

Mark Sokolich
Foto: VL
1/5
09.09.2014.
u 17:58

Sokolich je dijete hrvatskih doseljenika, rodio se 1963. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i odgajan je da poštuje svoje korijene

Mark Sokolich zasigurno nije poznat mnogim Hrvatima, ali stanovnicima američkog grada Fort Lee u New Jerseyju svakako jest – njihov je gradonačelnik. A nakon finala US Opena između Marina Čilića i Keija Nishikorija postao je poznat i hrvatskoj javnosti zato što je energično navijao za našeg tenisača, s kojim se poistovjećuje zbog svojih korijena.

Sokolich je dijete hrvatskih doseljenika, rodio se 1963. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i odgajan je da poštuje svoje korijene. Nažalost, dok je Mark imao 12 godina, umro mu je otac i majka je ga je sama nastavila odgajati. No nisu mu osjećaji prema Hrvatskoj izblijedjeli, samo je bio još ponosniji.

Foto: VLm

Iako je bio ponajbolji košarkaš New Jerseyja dok je pohađao srednju školu, a išao mu je sjajno i bejzbol, odlučio se na školovanje i postao pravnik, a zatim političar. Član je Demokratske stranke i svojim potezima osvojio je birače.

Baš kao što njega osvajaju uspjesi hrvatskih sportaša pa bi bilo uistinu čudno da nije došao u New York gledati finale uživo. Kao što je vidljivo na fotografijama, okružio se hrvatskim navijačima i navijanjem davao podršku Čiliću na putu do naslova.

>> Čilićeva Kristina oduševila strane medije: Ona je Marinov drugi Grand Slam!

Komentara 6

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:47 09.09.2014.

normalno...svatko normalan voli vrhunske rezultate svojih sunarodnjaka....osim našeg precednika i njegovih savjetnika, koji nisu tu da bi voljeli nekog Hrvata, pa mu uz to i čestitali, onako po običnoj kulturi....ne onoj boljševičkoj, već onom najobičnijom kulturom

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:59 09.09.2014.

za tog Sokolicha zna cijela Amerika. Sad iz principa necu reci zasto. Googlajte. Mogao bi i novinar.

Avatar whitesox
whitesox
09:29 10.09.2014.

Domoljublje je neuništivo!kad vidim naš narod kako voli svoju rodnu grudu,učini me još ponosnijim!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije