Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC SPEKTAKL

Za borce u Zagrebu spremno je čak šest timova Hitne, pet liječnika...

'Junior Dos Santos, of Brazil, poses during the weigh-in for UFC 131 in Vancouver, B.C., on Friday June 10, 2011. Dos Santos will fight Shane Carwin, of Denver, Colo., in the main event at UFC 131 Sat
Foto: DARRYL DYCK/Press Association/PIXSELL
06.04.2016.
u 15:49

'U ovoj priči mi ćemo sudjelovati s više od 80 naših ljudi, ali i velikim organizacijskim udjelom. Mi smo jedina tvrtka na svijetu koja je u tri godine, u istom gradu i istoj dvorani, produkcijski sudjelovala u priredbama triju najjačih borilačkih brendova na svijetu, K-1, Glory i UFC.'

U nedjelju će se u Zagrebu dogoditi dosad najzvučnija profesionalna borilačka priredba održana u ovom gradu, a nju će potpisati američka organizacija UFC. A to pak znači da podno Sljemena ovih dana stiže organizacija koja u svom fahu (slobodna borba) predstavlja isto što je i NBA u košarci ili formula 1 u automobilističkim utrkama.

Dolaze sa svojih 400 ljudi

A da bi najveća promocija slobodne borbe na svijetu zablistala u punom sjaju pobrinula se jedna hrvatska produkcijska tvrtka, već dobro poznata i izvan Hrvatske. Riječ je o Fight Channelu, odnosno tvrtki Ineomedia koja je Amerikancima i Englezima posve pripremila teren. A časnica za vezu (s hrvatskim institucijama i partnerima) u ovoj priči bila je koordinatorica za međunarodne priredbe Nikolina Dvorski koja je rješavala dokumentaciju, ali i organizaciju prisutnosti Hitne pomoći, vatrogasaca, zaštitara (samo 20 će ih biti oko oktogona) i inih službi bez kojih se ovakve priredbe ne mogu održavati.

– Morala sam poslati i prijavu ZAMP-u, zbog glazbe koja će se za priredbe svirati, rješavala sam im transport, a posredovala sam i oko smještaja svih njihovih ljudi. A morala sam organizirati autobuse jer oni će doći s više od 400 svojih ljudi. Rješavala sam i detalje kao što je onaj gdje mogu kupiti kokosovu vodu – ispričala nam je Nikolina, koja je ovakve stvari jako često rješavala jer je Fight Channel organizirao već 30 FFC priredbi, ali i K-1 Grand Prix i veliku Gloryjevu priredbu.

Na to je posebno ponosan vlasnik Fight Channela Orsat Zovko:

– U ovoj priči mi ćemo sudjelovati s više od 80 naših ljudi, ali i velikim organizacijskim udjelom. Mi smo jedina tvrtka na svijetu koja je u tri godine, u istom gradu i istoj dvorani, produkcijski sudjelovala u priredbama triju najjačih borilačkih brendova na svijetu, K-1, Glory i UFC. Osim Nikoline, jako velik posao obavio je i Marko Petrak, i to u promocijskom dijelu, dok su se o opremi brinuli naš redatelj Loris Eškinja i Lovro Ivas, suvlasnik naše sestrinske tvrtke Ivas Grupe, regionalnog lidera po pitanju zvuka i rasvjete.

Pojačani kriteriji

O kakvoj je razini pedantnosti u organizaciji riječ, najbolje će oslikati priča oko zdravstvenog segmenta priredbe. Uostalom, u akciji su moderni gladijatori, praktičari najbrutalnijeg sporta današnjice, ponekad i kostolomci.

– Mi smo i dosad radili svjetske priredbe, no ovdje su kriteriji pojačani trostruko pa će uz oktogon morati dežurati i pet liječnika. UFC-ovci su tražili da im osiguramo šestora kola Hitne pomoći pri čemu su dvoja samo za publiku, dvoja za borbu koja teče, za svakog borca po jedna, a dvoja za onu iduću borbu kako nitko ne bi čekao. U pripravnosti će pak biti Klinika za radiologiju u bolnici Merkur i Klinika za kirurgiju u Vinogradskoj – ističu Nikolina i Orsat.

>> I Rothwell je stigao u Zagreb: Hrvatska je uzbuđena s razlogom!

Komentara 1

PO
PowerPoint
16:29 06.04.2016.

Hoće li i svaki borac morati unaprijed platiti 150 kuna za slučaj potrebe hitne pomoći ili je to uključeno u njihov honorar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije