Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI DINAMOVCI

Za Bjeličine klince uskoro će se otimati europski velikani

23.01.2020.
u 20:28

Plavi bi od tih igrača bez problema mogli složiti cijelu momčad koja bi bila konkurentna u našoj Prvoj ligi

Dinamova škola pravi je inkubator ogromnog kapaciteta, godinama neprestano stvara igrače. Sjajno vođena nogometna škola stalno izbacuje na scenu neka nova imena, a koliko je sve to dobro posloženo i kakve rezultate daje govori podatak da je trener plavih Nenad Bjelica na pripreme prve momčadi u Rovinj poveo cijelu jednu momčad mladih igrača.

Pritom ne računamo igrače kao što su Ivanušec ili Majer iako su i oni jako mladi i bez problema bi mogli biti u toj momčadi, no oni već iza sebe imaju transfere i dobro su poznati svima u našem nogometu pa ih nećemo posebno predstavljati.

Bjelica: Dobit će priliku

Dakle, s prvom momčadi su u Rovinju vratari Renato Josipović (18 godina, već je bio na pripremama prve momčadi) i Faris Krkalić (17), obrambeni igrači Joško Gvardiol (17) koji je već iskusio veliku nogometnu scenu i pripreme s prvom momčadi, Josip Šutalo (18) koji je bio i prije godinu dana s plavima u Turskoj, ali zbog ozljede nije s njima puno radio, te Korejac Kim Hyun Woo (18) koji je stoper kao i Gvardiol (može biti i bek) i Šutalo, ali igra i na mjestu beka.

Plavi imaju i dva zadnja vezna igrača: Marko Đira (20) već je iskusio igranje za prvu momčad, igrao je malo i u Ligi prvaka, a Bartol Franjić (20) također se pokazao kao veliki potencijal koji će uskoro i na veliku scenu.

Mario Ćuže (20) ljetos se odlučio otići na posudbu u Istru jer je želio igrati i ondje je pokazao puno dobrih stvari, a sad se vratio.

Antonio Marin (19) igrao je za prvu momčad, a posebno zapažene uloge imao je u Ligi prvaka mladih i u International kupu.

Tomislav Krizmanić (18) ofenzivni je vezni igrač, vrlo zanimljiv, kao i Robert Mišković (20). Od napadača je tu Roko Baturina (19) koji je također prije godinu dana bio s plavima na pripremama, a Bjelica još ima i mladog Sandra Kulenovića (20) koji se ljetos vratio u Maksimir, ali se ozlijedio i propustio dobar dio jesenskog dijela sezone.

Plavi bi od tih igrača bez problema mogli složiti cijelu momčad koja bi bila konkurentna u našoj Prvoj ligi.

– Dečki su se u prvom dijelu priprema dobro nosili sa zahtjevima prve momčadi – kaže trener Nenad Bjelica.

Ne bude li odlazaka stožernih igrača, onih koji su iznijeli prvi dio europske i domaće sezone, neće biti ni dolazaka. Uostalom, baš u tim mladim igračima Bjelica ima veliki potencijal.

– Na proljeće ćemo davati više prilika mladima, već i zbog toga da vidimo na koga od njih možemo računati na ljeto – kaže trener prve momčadi Dinama.

Doduše, dosta tih momaka igra još na dva spomenuta kolosijeka u Europi i neće biti stalno Bjelici na raspolaganju, sad u petak osmorica odlaze u Zagreb radi International kupa.

Morat će i trener Dinama i cijeli klub dobro procijeniti kako će složiti kadrovsku križaljku od tih mladih igrača. Nije nemoguće da neki od njih odu na posudbu, ali s obzirom na sva natjecanja i brojne utakmice, imat će posla i u Maksimiru.

Bešlić i ‘Gangnam Style’

Pripreme s prvom momčadi tim mladim igračima jako puno znače, njima to nije samo nagrada nego i priznanje koje su zaslužili svojim dosadašnjim radom. A da je atmosfera u taboru Dinama, u njegovoj rovinjskoj bazi sjajna vidjeli smo po “inicijaciji” vratara Krkalića koji je pred momčadi na večeri pjevao “Miljacku” Halida Bešlića, a mladi Korejac Kim Hyun Woo, koji je posebno sretan što je s prvom momčadi, otplesao je “Gangnam Style” s obzirom da ne zna baš hrvatski jezik.

Od svih tih mladih igrača možemo izdvojiti Gvardiola, Điru i Marina koji će sigurno dobiti značajniju minutažu u nastavku prvenstva u kojem Dinamo ima komotnu situaciju s obzirom na bodovnu prednost. Ostane li i na proljeće u Maksimiru, igrat će i Mario Ćuže, ali i svi ostali koje smo spomenuli.

Naravno, i oporavljeni Sandro Kulenović, koji će se s Brunom Petkovićem, Marijem Gavranovićem i Komnenom Andrićem (ako svi ostanu) boriti za mjesto u špici. Ode li netko Kulenović bi došao do značajnijeg kolača u minutaži, a zaslužio ga je po onome što smo vidjeli dok se nije ozlijedio. Doduše, on još nije ušao u puni ritam treninga s momčadi.

Potencijal je velik i sigurno će od tih desetak igrača biti i onih koji će dosegnuti najviše standarde i za koje će se, a to je sudbina, otimati veliki europski klubovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije