Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fed kup

Iva Majoli u Tallinn pozvala Dariju Jurak umjesto Lee Bošković

Iva Majoli
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
03.02.2017.
u 15:24

Hrvatska je u Tallinnu smještena u skupinu B s reprezentacijama Mađarske i Bosne i Hercegovine

Hrvatska Fed kup reprezentacija bit će snažnija za iskusnu 32-godišnju Zagrepčanku Dariju Jurak, našu najbolje rangiranu igračicu u parovima, koja će na skorašnjem turniru Prve skupine Euro-afričke zone, od 8. do 12. veljače u Tallinnu, zamijeniti juniorku Leu Bošković.

Priključivanje Darije Jurak sastavu u koji je hrvatska izbornica Iva Majoli prethodno uvrstila Anu Konjuh, Donnu Vekić i Tenu Lukas, nesumnjivo će biti zanačajno pojačanje.

Jurak je u ovom trenutku 35. na WTA ljestvici igračica parova, a u Fed kupu je u 16 mečeva u parovima ostvarila 11 pobjeda (11-5). Debitirala je za reprezentaciju 2003. godine, a od 2013. je neizostavna članica reprezentacije.

Jurak je dobru formu potvrdila i na turniru u ruskom St. Peterburgu, gdje je u paru sa Švicarkom Xeniom Knoll stigla do polufinala u kojem će se suprotstaviti 3. nositeljicama Kristini Mladenović i Dariji Gavrilovoj.

Hrvatska je u Tallinnu smještena u skupinu B s reprezentacijama Mađarske i Bosne i Hercegovine. Uspiju li naše tenisačice osvojiti prvo mjesto, igrat će za plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2 protiv pobjedničke reprezentacije iz skupine C, u kojoj su Velika Britanija, Latvija, Portugal i Turska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije