Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI U AFRICI

Yaya Toure ima priliku ispisati nogometnu povijest

Yaya Toure
Foto: PA/Pixsell
25.12.2014.
u 18:45

Pobjednik će biti poznat 8. siječnja na svečanosti u Lagosu.

Veznjak Obale Bjelokosti Yaya Toure ima priliku postati prvi nogometaš koji je četiri godine zaredom proglašen najboljim na afričkom kontinentu. Jedini koji su dosad, kao i Toure, osvajao naslov najboljeg tri godine uzastopce bili su Ganac Abedi Pele i Kamerunac Samuel Eto'o. Nagrada se dodjeljuje od 1991. godine.

A u konkurenciji je ostao s napadačem dortmundske Borussije Pierre-Emerickom Aubameyangom, te golmanom Lillea Vincentom Enyeamom, što sugerira da bi Toure trebao do četvrtog priznanja zaredom jer napravio je više od spomenutog dvojca, čiji klubovi posljednjih nekoliko mjeseci ne briljiraju. Time bi se izjednačio s Eto'om, koji je nagradu također osvojio četiri puta, ali ne zaredom, to nitko nikad još nije uspio.

Toure je ove sezone s Manchester Cityjem osvojio englesko prvenstvo, a upravo je on s 20 golova u 35 utakmica bio jedan od najzaslužnijih. Uz to je osvojio i Liga kup.

Pobjednik će biti poznat 8. siječnja na svečanosti u Lagosu.

>> Yaya Toure: Barcelona je još uvijek veći klub od Cityja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije