Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan tandem

Xavi i Iniesta zajedno su igrali 20 finala, izgubili samo tri

'Spanish players (From L) Javi Martinez, Juanfran, Andres Iniesta and Xavi Hernandez gestures after winning the Euro 2012 football championships final match Spain vs Italy on July 1, 2012 at the Olymp
'FRANCK FIFE'
02.07.2012.
u 21:36

Butina: Xavi i Iniesta su spektakularni, ali ne zaboravimo da su iza njih Xabi alonso i Busquets

Nogometni svijet dijelit će se na tri razdoblja - prije Xavija Hernandeza (32) i Andresa Inieste (28), razdoblje s njima dvojicom, te ono poslije njih! Privilegirani smo što možemo uživati u majstorijama ovog tandema veznih igrača, čiji je svaki potez čaroban, svako je dodavanje rezonsko, a kad je lopta kod njih, sigurnija je nego u trezoru...

- Znate li kad su Xavi i Iniesta zadnji put pogrešno dodali loptu? Valjda u kadetima - nerijetko je znao reći Robert Prosinečki, oduševljavajući se igrama dvojca koji je u Poljskoj i Ukrajini opet bljesnuo i uspeo se na vrh.

Maestralno odigrani dvoboj protiv Italije, bio je ukupno 20. finale u nekom natjecanju, kojeg su Xavi i Iniesta zajedno odigrali za Barcelonu ili Španjolsku, osvojivši čak 17 trofeja! Prvu su zajedničku utakmicu u majici Barcelone odigrali 2002., kad se Iniesta priključio prvoj momčadi, u kojoj je tada već bio Xavi. Jedina tri finala u kojima su ostali praznih ruku bila su u dresu Barcelone - finale Interkontinentalnog kupa 2006. godine, kad je Barcelona izgubila protiv Internacionala iz Porto Alegrea, zatim europski Superkup iste godine, u kojem je Sevilla pobijedila Barcelonu, te španjolski Kup 2011. godine, kad je slavio Real.

U majici Barcelone, ovi su nogometni čarobnjaci osvojili čak po 19 trofeja – pet naslova španjolskog prvaka, dva španjolska kupa, tri Lige prvaka, pet španjolskih Superkupova, dva europska Superkupa i dva Interkontinentalna kupa! A u španjolskom dresu, Xavi i Iniesta vladaju svijetom zadnje četiri godine, osvojili su dva europska i jedan svjetski naslov...

- Njih dvojica rade sve ono što treneri govore "klincima" da se ne smije raditi - kaže Tomislav Butina, koji nije mogao pronaći riječi da bi iskazao oduševljenje nedjeljnim finalom:

- To je nešto najsavršenije što sam vidio u životu! Bolje jednostavno ne postoji, ne znam gdje bi to moglo biti poboljšanja. Kažu da su niski, a nitko im nije zabio gol glavom, kažu da nemaju napadača, a četiri igrača zabiju četiri gola! Lijevi branič šprinta 70 metara i potom zabija kao Gerd Müller! Ma da ne nabrajamo dalje, no želio bih samo pojasniti onu rečenicu s početka. Ne mislim da treneri pogrešno rade, ali činjenica je da to u Barceloni rade na jedan drukčiji način, koji je plodonosan. I to se jednostavno ne može kopirati, to je filozofija igre kojoj se moramo klanjati - kaže Butina.

Jesu li Xavi i Iniesta najbolji dvojac veznih igrača koje ste kada vidjeli?

- Jesu! Ali, nemojte zaboraviti da iza leđa imaju brutalno dobar tandem Xabi Alonso - Sergio Busquets! U u njihovoj igri nema driblinga, zato jer se sjajno kreću bez lopte, oni u svakome trenutku imaju barem tri ili četiri rješenja! I zato sve u njihovoj igri izgleda tako prokleto jednostavno, zato su najbolji ikada!

Ključne riječi

Komentara 1

ZM
zmaj5
08:58 03.07.2012.

Bravo Butina,kratko i jasno za razliku od Katalinića i Barića koji su nas terorizirali tri tjedna sa svojom filozofijim nogometa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije