Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Rim

Wozniacki ostala u igri za 'broj 1'

Caroline Wozniacki
Foto: Reuters/Pixsell
18.05.2018.
u 08:56

Dođu li obje do finala, osim pobjedničkog trofeja u Foro Italicu, u igri će biti i čelno mjesto pojedinačne WTA ljestvice uoči Roland Garrosa.

Dankinja Caroline Wozniacki izborila je mjesto u četvrtfinalu WTA turnira u Rimu pobijedivši Latvijku Anastasiju Sevastovu sa 6-2, 5-7, 6-3 i ostala u igri za 'broj 1' s Rumunjkom Simonom Halep.   

Dođu li obje do finala, osim pobjedničkog trofeja u Foro Italicu, u igri će biti i čelno mjesto pojedinačne WTA ljestvice uoči Roland Garrosa. Halep mora nadmašiti Wozniacki kako bi se zadržala na vrhu, a prvi je uvjet bio da dođe do četvrtfinala što je učinila ne oznojivši se, jer joj Madison Keys predala meč bez borbe, zbog ozljede rebara. Halep u Rimu brani prošlogodišnje finale, dok je Wozniacki propustila posljednja dva izdanja rimskog turnira iz kategorije Premier 5.

U četvrtak je Dankinja tek drugi put u karijeri izborila nastup u četvrtfinalu na ovom turniru, na kojem joj je najbolji rezultat polufinale iz 2011. godine. Wozniacki bi za reprizu tog dometa u petak trebala pobijediti Estonku Anett Kontaveit koja je pobijedila Venus Williams u osmini finala.

Simona Halep će za mjesto u polufinalu igrati protiv Francuskinje Caroline Garcije koja je u četvrtak bila bolja od pobjednice US Opena Sloane Stephens. 

WTA Rim - 3. kolo

Simona Halep (Rum/1) - Madison Keys (SAD/13) bez borbe, predaja Keys

Caroline Garcia (Fra/7) - Sloane Stephens (SAD/9) 6-1, 7-6 (7)

Maria Šarapova (Rus) - Daria Gavrilova (Aus) 6-3, 6-4

Jelena Ostapenko (Lat/5) - Johanna Konta (VB) 2-6, 6-3, 6-4

Angelique Kerber (Njem/11) - Maria Sakkari (Grč) 6-1, 6-1

Jelina Svitolina (Ukr/4) - Daria Kasatkina (Rus/14) 0-6, 6-3, 6-2

Anett Kontaveit (Est) - Venus Williams (SAD/8) 6-2, 7-6 (3)

Caroline Wozniacki (Dan/2) - Anastasija Sevastova (Lat/15) 6-2, 5-7, 6-3 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije