Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Wozniacki dvoboj ljepotica, Roger 26 četvrtfinala u nizu

Caroline Wozniacki
AFP
07.09.2010.
u 18:35

Prelijepa Dankinja u četiri meča na turniru ukupno izgubila 10 gemova, što je najmanji broj na turniru još od 1999. godine.

Roger Federer tri je koraka do šestog naslova US Opena, svoj 26. uzastopni plasman u četvrtfinale Grand Slama izborio je pobjedom nad Austrijancem Jürgenom Melzerom (6:3, 7:6(4), 6:3). Švicarac je u New Yorku pobijedio u 44 od posljednjih 45 mečeva, jedini je poraz doživio u lanjskom finalu od Argentinca Juana Martina del Potra.

Prvoj nositeljici turnira Dankinji Carolini Wozniacki pripao je derbi najvećih ljepotica turnira protiv Marije Šarapove (6:3, 6:4). Bila je to njena 12. uzastopna pobjeda (prije New Yorka osvojila je turnire u Montrealu i New Havenu). Wozniacki je do četvrtinala u četiri odigrana meča izgubila samo 10 gemova, što je najmanje na turniru još od 1999. kad je Austrijanka Barbara Schett izgubila u prve četiri runde tek devet gemova.

– Moja je misija ovdje osvajanje naslova – samouvjereno će prelijepa Dankinja, koja dolazi iz sportske obitelji. Roditelji su joj poljski imigranti – otac Piotr je bio profesionalni nogometaš (igrao je i u Njemačkoj za Waldhof iz Mannheima), majka Anna bivša odbojkaška reprezentativka Poljske, a brat Patrik profesionalni je nogometaš u danskom drugoligašu Bronshoju.

– Caroline je već sa 20 godina napravila više od svih nas zajedno – kaže njen otac Piotr, koji ima status njenog trenera i koji je uvjeren u kćerin prvi Grand Slam naslov. Na tom će je putu u četvrtfinalu pokušati omesti Slovakinja Dominika Cibulkova, ujedno i najslabije rangirana četvrtfinalistica ovogodišnjeg turnira (45. na WTA listi) i štićenica Željka Krajana, koji s njom radi od početka lipnja.

Nakon što je Ruskinju Dinaru Safinu odveo do “broja jedan”, Varaždinac stručnost dokazuje i na igrama slovačke tenisačice...

Komentara 1

KA
kajinx
18:56 07.09.2010.

Bravo Željko Krajan, već si pokazao svoju kvalitetu i sposobnost, biti ćeš vodeći trener na svijetu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije