Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN Serena ide u lov na deseti Grand slam

Williams i Safina u finalu

29.01.2009.
u 09:42

U finalu prvog Grand Slam turnira godine, na Australian Openu u Melbourneu, igrat će Amerikanka Serena Williams i Ruskinja Dinara Safina.

Obje tenisačice su do finala došle nakon dva seta, Serena je pobijedila Jelenu Dementijevu 6:3, 6:4, dok je Safina u ruskom dvoboju svladala Veru Zvonarjevu 6:3, 7:6(4).

Serena će tako loviti deseti Grand Slam naslov u karijeri, dok Safina još uvijek ne zna kako je to pobijediti na Grand Slamu. Jednom je bila u finalu, i to prošle godine kada je u Roland Garrosu bolja od nje bila Ana Ivanović.

Mlađa sestra Williams uhvatila je ritam osvajanja Melbournea svake dvije godine. Premijernu pobjedu ostvarila je 2003., pa je sljedeći osvojila 2005., pa 2007. i sada se čeka novo slavlje.

Posljednja tri međusobna meča Dementijeve i Serene dobila je Ruskinja. Posljednji ove godine i to na impozantan način. Bilo je 6:3, 6:1 u Sydneyju za Dementijevu koja je 2009. godinu otvorila s dva WTA naslova i 15 pobjeda zaredom. No, protiv Serena se vratila staroj boljci - dvostrukim pogreškama (osam u meču, svih osam u drugom setu), što je bilo previše poklona za Serenu.

Dementijeva nije znala iskoristiti niti 3:0 u drugom setu, te je na kraju zbog svoje slabe igre platila ispadanje u Melbourneu.

Vrlo sličnu statistiku imala je Zvonarjeva protiv Safine. Makar je Safina prije ovog polufinala vodila u međusobnim mečevima 5:4, posljedna tri (sve u 2008. godini) je dobila Zvonarjeva.

Do četvrtog uspjeha zaredom nije došla, već je u meču sa mnogo break gemova (ukupno 8: Safina pet, a Zvonarjeva tri) Safina djelovala svaki put bolje kada se odlučivalo.

Bivši hrvatski tenisač Željko Krajan tako će imati priliku odvesti svoju štićenicu Safinu i do prvog Grand Slam naslova i do prvog mjesta na WTA ljestvici nakon Melbournea.

Australian Open, polufinale:

S. Williams (2) - Dementijeva (4) 6:3, 6:4

Safina (3) - Zvonarjeva (7) 6:3, 7:6(4)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije