Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fed Cup

Wickmayer dobila prednost pred Henin

Yanina Wickmayer
AFP
23.04.2010.
u 16:16

Izbornica belgijske Fed Cup reprezentacije Sabine Appelmans priredila je malo iznenađenje postavivši na drugu ploču za dvoboj doigravanja za Svjetsku skupinu protiv Estonije Yaninu Wickmayer, a ne Justine Henin.

Susret se igra u Hasseltu na dvoranskoj zemljanoj podlozi, a prvoga dana igrat će Kim Clijsters i Maret Ani, odnosno Yanina Wickmayer i Kaia Kanepi.

Pogled na rang-ljestvicu sugerira da je izbor Sabine Appelmans logičan. Clijsters je trenutno 11., Wickmayer 12., a Henin tek 24. na WTA ljestvici. No, zna se i koji je razlog zbog kojeg je 27-godišnja Justine Henin na toj poziciji. Kada se Henin povukla iz tenisa, u proljeće 2008. godine, zauzimala je prvo mjesto na WTA ljestvici, a nakon povratka je odigrala samo četiri turnira. Pitanje je dana kada će se vratiti u društvo najboljih 10 svjetskih tenisačica.

Henin je ipak prijavljena za nastup, ali samo u igri parova s Kirsten Flipkens protiv kombinacije Ani/Kanepi, što bi u nedjelju trebao biti i posljednji dvoboj ovog susreta.

Podsjećamo, u polufinalu Svjetske skupine se sastaju Italija i Češka u rimskom Foro Italicu, odnosno SAD i Rusija u Birminghamu.

Znano je da će u rimskom susretu, na zemljanoj podlozi, prvi meč odigrati Flavija Penneta (15. na WTA ljestvici) i Lucie Hradecka (74.), a nakon njih se sastaju Francesca Schiavone (17.) i Lucie Šafarova (38.).

Talijanke su braniteljice naslova i u dobroj formi. Penneta je prije dva tjedna osvojila WTA turnir u Marbelli i priskrbila deveti naslov karijere, dok je Schiavone prošloga tjedna u Barceloni osvojila treći turnir karijere.

Za igru parova prijavljene su Sara Errani i Roberta Vinci za Italiju, odnosno Petra Kvitova i Kveta Peschke za Češku.

Američka reprezentacija zaigrat će predstojećeg vikenda u polufinalu Fed Cupa protiv Rusije lišena usluga dviju najboljih igračica: Serene (1. na WTA ljestvici) i Venus Williams (4. na WTA ljestvici). Dvoboj SAD-a i Rusije igra se 24. i 25. travnja u Birminghamu, saveznoj američkoj državi Alabami, na tvrdoj podlozi.

U američkom sastavu su zasad Melanie Oudin, Bethanie Mattek-Sands i Liezel Huber, dok će sastav upotpuniti Christina McHale ili Sloane Stephens. Ruski izbornik Šamil Tarpišev za dvoboj je prijavio Jelenu Dementijevu, Anastasiju Pavljučenkovu, Jetaketirinu Makarovu i Alu Kudrjavcevu.

Amerikanke vode sa 4-3 u pobjedama u dosadašnjim susretima u Fed Cupu. No, zadnja tri dvoboja pripala su Rusiji.

Dodajmo još da će uz Belgiju i Estoniju, u doigravanju za Svjetsku skupinu igrati Ukrajina – Australija, Njemačka – Francuska i Srbija – Slovačka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije