Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kielce - kiel 31:30

Wenta poslušao Čupića i bronca je u džepu!

'31.07.2012., London - Ljetne Olimpijske igre2012, rukometna utakmica, 2. kolo, Hrvatska - Srbija. Ivan Cupic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
02.06.2013.
u 17:47

U susretu za treće mjesto rukometne Lige prvaka Kielce pobijedilo Kiel sa 31:30 (19:12)

U utakmici za treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka rukometaši poljskog Kielca pobijedili su Kiel sa 31:30 (19:12). Za osvojenu broncu zaslužno je i svih pet hrvatskih igrača. Venio Losert imao je 12 obrana, od čega dva sedmerca. Željko Musa odlično je igrao u obrani, Denis Buntić ostao je bez pogotka ali je solidno odigrao drugo poluvrijeme. A krila Čupić i Štrlek bili su noćna mora za vratare Kiela. Čupić je postigao sedam, a Štrlek pet pogodaka.

 - Čovjek na kraju mora biti tužan jer mislim da smo trebali igrati finale. Nakon poraza od Barcelone rekao sam treneru Wenti da sam ljut što nisam igrao čitavu utakmicu. Saslušao me i eto protiv Kiela odigrao sam svih 60 minuta - rekao je Čupić.

Na poluvremenu je Kielce imalo plus sedam, no na kraju su morali spašavati pobjedu. Kada se Kiel približio na pogodak (27:26) upravo s Čupić i Štrlek svojim pogotcima digli prednost na plus tri.

 - Nismo više tako dobro trčali u obranu kao u prvom poluvremenu. Čuvali smo rezultat, a to je glupo protiv Kiela. Na kraju smo uz dosta sreće sačuvali pobjedu - istaknuo je Čupić.

Venio Losert je obranio možda ključni sedmerac Momiru Iliću, kod plus jedan, minutu prije kraja utakmice.

- Imam osjećaj da je Kiel više pogodio poraz u polufinalu nego nas. Ušli smo u utakmicu opuišteno i u prvom poluvremenu uništili smo ih njihovim oružjem - kontrama. Na kraju je ova bronca super i velika je stvar pobijediti Kiel na završnmom turniru Lige prvaka - rekao je Losert.

Manuel Štrlek je baš kao i Čupoić odigrao cijelu utakmicu.

 - Malo smo previše pali u drugom poluvremenu. Odmah sam se sjetio kada sam prošle sezone igrao za Zagreb. U Areni smo vodili sa osam razlike i na kraju smo izgubili. Sreća pa se ovoga puta to nije dogodilo. Protiv Kiela nema opuštanja niti jedne minute - istaknuo je Štrlek.

U posljednjim sekundama potez utakmice napravio je Denis Buntić koji je hrvačkim zahvatom zaustavio vratara Palicku. U tom hrvanju Palicka mu je čak izuo tenisicu. Bunta je dobio crveni karton, ali su prošle dragocjene sekunde. Udarac Jiche iz očaja zaustavila je stativa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije