Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"SLUČAJ EDUARDO"

Wenger: Zbog Dudua nam ne sude penale

Eduardo da Silva
Pixsell
01.11.2009.
u 10:24

Engleski dnevnik The Mirror donosi izjavu Arsenalova stratega Arsenea Wengera koji kaže kako njegovi nogometaši od početka sezone imaju loš kriterij kod sudaca.

Obrazložio je to burno medijski popraćenim “slučajem Eduardo” s početka sezone, kada je “simulacija” hrvatskog reprezentativca u kaznenom prostoru u pretkolu Lige prvaka protiv Celtica digla na noge otočku javnost.

Podsjetimo, Eduardo je 26. kolovoza u utakmici između Arsenala i Celtica nakon kontakta sa vratarom gostujuće momčadi Arturom Borucom izborio jedanaesterac, koji je kasnije sam i realizirao, a “topnici” su slavili 3-1 i plasirali se u Ligu prvaka.

Zbog simulacije je UEFA Eduarda odlučila kazniti s dvije utakmice zabrane nastupa, ali je ipak Arsenalova žalba usvojena i hrvatski reprezentativac nije kažnjen. Sada Wenger misli da se Arsenalu cijeli slučaj obija o glavu, te da im suci ne sude prekršaje u kaznenom prostoru ni kada su očiti.

- Zabrinut sam. Siguran sam da nam je trebao biti suđen penal nakon starta nad Carlosom Velom i Robinom van Persiejem u Alkmaaru (prošlog tjedna u utakmici 3. kola Lige prvaka, završilo je 1-1, op.a.). Zaista me strah da nam se i dalje neće suditi penali koji bi se inače trebali nakon onoga što je bilo s Eduardom. Neki suci možda će ući u utakmice s mislima usmjerenim na ono što se tada dogodilo. Kako nisu sudili faul na Veli u Alkmaaru nije mi jasno, ali mi je odmah pao na pamet “slučaj Eduardo”. Bio je to veliki slučaj – prenosi Mirror Wengerovu izjavu.

Kako bi dodatno podržao svoju tezu, Wenger je naveo primjer iz utakmice 10. kola Premiershipa odigrane prošlog vikenda kada je Arsenal remizirao na gostovanju kod West Hama 2-2. Riječ je o trenutku kada je West Hamov igrač Scott Parker očito pokušao iznuditi jedanaesterac.

- Parker je simulirao, ali poslije nitko o tome nije pričao. Puno se pričalo i pisalo o Eduardu, ali o Parkeru niti riječi. Prisiljeni smo živjeti s mogućnošću da suci možda imaju unaprijed određenih afiniteta na našu štetu zbog nekih ranijih negativnih momeneta - zaključio je francuski strateg.

Times: Eduardu i Ćorluki slabe petice
Britanski dnevnik The Times ocijenio je slabim peticama dvojicu hrvatskih reprezentativaca koji su zaigrali u pobjedi Arsenala protiv Tottenhama na Emiratesu 3-0 u 11. kolu Premiershipa.

Dvostruki strijelac za Arsenal bio je Robin van Persie, dok je Cesc Fabregas zabio 11 sekundi nakon što je Tottenham izveo loptu s centra nakon prvog pogotka Van Persieja u 42. minuti.

Eduardo je ušao u 37. minuti umjesto ozlijeđenog (prepone) Nicklasa Bendtnera. Imao je dvije velike prilike u drugom poluvremenu koje nije realizirao. Times ga je ''počastio'' peticom, najlošijom ocjenom u Arsenalu, koju je u domaćem sastavu dobio još samo Bendtner, kojeg je Dudu zamijenio.

Vedran Ćorluka odigrao je vrlo solidnu utakmicu u Tottenhamu, ali to tako, očito, nije vidio i novinar Timesa koji mu je dao peticu. Ipak, bolje od njega prošli su samo Huddlestone i Crouch, koji su zaradili šestice. U Arsenalu je Fabregas dobio devetku, a Van Persie i Vermaelen osmice.

Nogometni portal Goal.com dodijelio je također istu ocjenu i Eduardu i Ćorluki, ali bolju – šesticu. Ćorluka je na Goal.comu drugi najbolje ocijenjeni igrač Spursa, budući da je Jermaine Jenas dobio 6.5.

Luka Modrić, dakako, još uvijek ne konkurira za sastav Tottenhama, dok je Niko Kranjčar cijelu utakmicu ostao na klupi.

Komentara 2

RU
Rugovit
14:39 01.11.2009.

Nije mi jasno zašto se Wenger toliko čudi, Eduardo je simulirao faul i neka se ne obrušava na suce nego na Eduarda. Ne kažem da radi Eduardove glume treba ispaštati cijeli klub ali ako im ne dosuđuju penale zna se se zašto.

BE
beaver
22:47 01.11.2009.

wenger uvijek place radi penala... a kad je pirez dobio penal za onaj snajper onda je sutio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije