Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARSENAL

Wenger se ispričao Boltonu za Gallasov prekršaj

Arsene Wenger
AFP
21.01.2010.
u 16:00

Menadžer Arsenala Arsene Wenger ispričao se Boltonu zbog prekršaja svog nogometaša Williama Gallasa koji je završio vjerojatnim lomom gležnja suparničkog veznjaka Marka Daviesa.

Sporni se prekršaj dogodio u srijedu tijekom zaostalog dvoboja 2. kola Premier lige u kojem je Arsenal na svome Emiratesu slavio sa 4:2.

Da stvar bude gora, sudac nije dosudio prekršaj, već je pustio igru, a u nastavku akcije Cesc Fabregas postigao je izjednačujući pogodak za topnike (2:2). Wenger je priznao da je sučeva odluka bila pogrešna, ali nije se htio ispričati što su njegovi nogometaši nastavili akciju.

- Nije pošteno što nam se to spočitava. Moji nogometaši nisu znali što se događa iza njih i je li suparnički igrač ustao ili ne. Ne smatram da je potrebno izbacivati loptu izvan terena svaki put kad je neki igrač na podu.

Boltonov menadžer Owen Coyle očekivano ima drugačije mišljenje.

- Drugi je Arsenalov pogodak bio prekretnica. Bilo je očito da se radi o prekršaju i to blizu crvenog kartona. Ne želim tražiti isprike, ali viđao sam crvene kartone i za manje prekršaje. A teško mi je prihvatiti da je Arsenal nastavio akciju i postigao pogodak - rekao je Coyle.

Engleski nogometni savez (FA) objavio je kako neće poduzimati nikakve akcije zbog  ovog incidenta niti će Gallas biti naknadno kažnjen.

Arsenal bez Gibbsa do kraja sezone   
Arsenalov lijevi branič Kieran Gibbs pauzirat će do kraja ove sezone budući da mora operirati  lijevo stopalo.

Gibbsu je puknula kost u stopalu u dvoboju protiv belgijskog Standarda u Ligi prvaka u studenome prošle godine. Dogodilo se to nakon duela sa Standardovim igračem  Eliaquimom Mangom.

Puknuta kost nije zacijelila do kraja pa će 20-godišnji engleski U21 reprezentativac pod nož.

- Druga je opcija bila čekati da kost u stopalu ponovno zacijeli, ali nismo se na to odlučili jer bih opet morao pauzirati šest tjedana, a nakon toga čekati rezultate pregleda. Radije ću propustiti cijelu sezonu, potpuno se oporaviti od ozljede i prionuti teškom radu kako bih sljedeću sezonu dočekao potpuno spreman - objasnio je Gibbs.

Arsene Wenger ne mora biti previše zabrinut zbog Gibbsova izostanka, budući da na poziciji ima Francuza Gaëla Clichyja i njegova sunarodnjaka Armanda Traorea koji je spreman zauzeti mjesto u sastavu bude li Clichy nedostupan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije