Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DERBIJA Alex Ferguson tvrdi kako je United zakinut za jedanaesterac

Wenger: Odgovorili smo na kritike na najbolji način

08.11.2008.
u 17:12

Menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger blistao je od sreće nakon velike pobjede 2-1 nad rivalom Manchester Unitedom u 12. kolu Premiershipa.

Unatoč izostancima stožernih igrača poput Emmanuela Adebayora i Robina van Persieja, Arsenal je došao do pobjede dvama pogocima Samira Nasrija i vratio se u utrku za naslov prvaka prestigavši Manchester na trećem mjestu ljestvice.

- Morali smo pobijediti u ovoj utakmici. Mislim da su gledatelji mogli uživati u prekrasnoj igri jer su obje momčadi išle na pobjedu. Manchester nije iskoristio svoje prilike, a mi jesmo i to je ono što je važno. Ostanak u utrci za prvaka i pobjede u ovako velikim utakmicama ključne su za našu mladu momčad. Mogu podnijeti kritike, ali najbolji odgovor na njih je naša igra na travnjaku – izjavio je Wenger.

- Posljednjih nekoliko utakmica nismo upisali pobjede, pa je bilo važno vratiti se na pobjednički kolosijek i pokazati karakter. Činjenica da smo pobijedili United ne čini nas boljom momčadi nego što smo bili recimo prošlog tjedna. U nogometu se sve jako brzo mijenja. Moramo samo biti maksimalno koncentrirani na svaku pojedinu utakmicu i ne ponavljati pogreške kakve smo radili protiv Tottenhama - rekao je veznjak "topnika" Cesc Fabregas.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson smatra da je njegova momčad u derbiju s Arsenalom odigrala kvalitetno, ali da je platila danak propuštenim prilikama.

- Mislim da je današnja utakmica bila prava poslastica za navijače. Oni su napadali, mi smo napadali, ali oni su zabili gol više i to je jedino što je važno – rekao je Ferguson nakon drugog poraza svoje momčadi u odigranih utakmica.

- Mislim da nam nije dosuđen jedanaesterac u prvom poluvremenu kada je Clichy očito igrao rukom. Danas nažalost nismo imali sreće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije