Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuski stručnjak

Wenger: Na sramotan smo način izborili SP!

Henry
AFP
21.11.2009.
u 09:27

Francuski trener Arsenala Arsene Wenger smatra da se utakmica Francuske i Irske mora igrati ponovno, ali i neupitno staje u obranu svog bivšeg nogometaša Thierryja Henryja.

- Mislim da je ovakav rasplet sramotan. Navijač sam Francuske i mogu reći da je način kojim smo izborili SP sramotan - rekao je Wenger za Sky Sport News naglasivši:

- Svi koji su igrali nogomet znaju zašto je Henry reagirao kao što je reagirao. Našao se u situaciji u kojoj je mogao jedino izgubiti. Da je došao sucu i rekao “igrao sam rukom”, pola Francuske nazvalo bi ga luđakom koji je Francuskoj uzeo Svjetsko prvenstvo.

- U Arsenalu je igrao gotovo deset sezona i uvijek je bio superpošten. Nogomet i sport uopće prepuni su junaka koji su varali deset puta više od njega. Ako netko nešto mora učiniti za njega, onda je to Francuski nogometni savez i Francuska kao država uopće. Ne smiju ga sada ostaviti samoga protiv cijelog svijeta.

Na pitanje je li ipak od Henryja očekivao da će priznati nedjelo na travnjaku, Wenger je kazao:

- Zgodno je to misliti, no je li realno? Nije. Nije u redu svu odgovornost sada prebaciti samo na njega. Rekao sam već kakva je atmosfera bila: moralo se dobiti pod svaku cijenu. On je sam svoju krivnju priznao, dokazao da je častan sportaš.

- Vjerujem u sportsku pravdu i činim sve da bih je branio. Nismo zasluženo pobijedili Irce i to treba ispraviti. Vjerujem da su za to moguća samo dva scenarija. Jedan je da Francuska sama ponudi Ircima novu utakmicu, i to je opcija koju osobno podupirem. Druga je da o tome odluči FIFA - kazao je Wenger.

U srijedu je Francuska prošla Irsku u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija za SP pogotkom Williama Gallasa u 13. minuti prvog produžetka. Asistirao mu je Henry nakon što je dva puta rukom dirao loptu koja mu je bježala u gol-aut. Dotad su Irci vodili 1-0 i ukupan je rezultat bio 1:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije