Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI NOGOMET

Wenger: Klubovi koji previše troše su poluvaralice

Arsene Wenger
AFP
02.01.2010.
u 12:28

Menadžer Arsenala Arsene Wenger nazvao je klubove koji troše više od svojih stvarnih mogućnosti poluvaralicama.

Mnogi engleski nogometni klubovi grcaju u dugovima, neki su na rubu preživljavanja, poput West Hama ili Portsmoutha, Southampton je već proglasio stečaj, Notts County se odrekao ambicija koje su sezale sve do Premier lige, nakon što ih je napustio misteriozni milijarder, a Roman Abramovič je prije nekoliko dana izbrisao 340 milijuna funti dugovanja svoga Chelseaja drugom dokapitalizacijom klupskih dionica na tržištu kapitala.

Komentirajući upravo Abramovičev posljednji potez, Wenger je cinično rekao:

- Izgleda da živimo u doba čarobnjaka.

- Profesionalni se nogomet svodi na pobjeđivanje i balansiranje proračunom. To je osnovno pravilo za koje se borim. Sve ostalo je napola varanje. Pravila moraju biti jednaka, i za Chelsea i za sve ostale. Uvijek sam se borio za financijski fair-play - dodao je francuski strateg.

- Sve je to tužno jer klubovi pripadaju navijačima. A oni su sada u opasnosti da će izgubiti svoj voljeni klub. Zato je naša glavna odgovornost zadržati klub u dobrom financijskom stanju.

Wenger: Protiv West Hama odmaram neke prvotimce   
Arsenalove nogometaše i sljedećih dana očekuje zgusnut raspored utakmica, pa je menadžer Arsene Wenger najavio odmor za neke igrače u nedjeljnoj utakmici 3. kola FA Cupa u gostima kod West Hama...

Arsenal će u sedam dana odigrati tri utakmice. Nakon dvoboja protiv West Hama, u srijedu, 6. siječnja, ugostit će Bolton u zaostalom dvoboju 2. kola Premiershipa, a tri dana nakon toga, sljedeće subote, bit će domaćin Evertonu u 21. kolu.

- Morat ću odmoriti nekoliko igrača jer smo i u srijedu protiv Portsmoutha (Arsenal je pobijedio 4-1, op.a.) zaradili neke ozljede. Želimo pobijediti u FA Cupu, ali želim imati i spremne igrače za utakmice protiv Boltona i Evertona. Utakmica protiv Boltona nam je iznimno bitna, jer želimo nastaviti dobru seriju rezultata u Premiershipu u zadnje vrijeme - najavio je Wenger.

Aludirao je na posljednjih šest utakmica koje je Arsenal odigrao u prosincu, te osvojio 16 od mogućih 18 bodova.

- Prvenstvo nam je najvažnije, iako je i FA Cup natjecanje u kojem imamo ambicije i želimo pobjeđivati. Druga je situacija s Carling Cupom, koji nam služi isključivo za provjeru i promociju naših mladih igrača. No, FA Cup je nešto drugo - kaže Wenger.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije