Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Kuže dan poslije splitskog derbija

Vulić se skriva iza priča o sucu

02.10.2006.
u 17:49

Ispod maksimirske zapadne tribine u ponedjeljak nije bilo puno parkiranih automobila, samo novinarski i passat Josipa Kužea. Dan poslije utakmice došao je na susret s novinarima, iako je poslije povratka iz Splita igračima dao dva slobodna dana.

- Ja ću ta dva dana iskoristiti za analizu. Jedan dio je europska sezona, a drugi dio je jučerašnja utakmica. Zadovoljan sam rezultatom, jer mislim da je to uspjeh. Nesretan sam onim što govore ljudi iz Hajduka o suđenju, jer mislim da je to apsurd. Možda nije fer da pričam o suđenju, ali Vulić priča o istoj temi s ciljem da se pokrije za lošu igru bijelih.

Kakva je vaša ocjena suđenja? - Mislim da je Kovačić, kao iskusan sudac, trebao spriječiti brutalnu igru. Morao je stvoriti uvjete za normalno igranje nogometa, a to nije učinio. Neću govoriti o jedanaestercima, a svaki prekršaj bio je u korist bijelih.

Kakva je situacija s Ettom, je li teže ozlijeđen? - Mislim da nije, iako je udarac bio neugodan. Dogodilo mu se nešto s venom, ali ta ga ozljeda neće duže izbaciti s terena, tek na nekoliko dana. Kako komentirate ponašanje Hajdukovih igrača Carevića i Živkovića? - Nemam što o tome posebno reći. Sudac je otpočetka trebao imati drugačiji kriterij, ali zbog ozračja na stadionu ušao je slobodnije u utakmicu. Dva jedanaesterca koja je dosudio za Hajduk, da su se dogodila na drugoj strani, sigurno ne bi dosudio, ne bi ni trepnuo na te situacije.

Kako komentirate reakcije Ćorluke i Lončarića? - Ćorluka, iako je prije bio fauliran, nije smio tako reagirati, a Lončarićev navodni udarac, nažalost, nisam vidio. Dinamo nije iskoristio neke lijepe prilike, za koje mu nitko nije kriv.

- Slažem se. No, momčad je prije kraja osjećala da kontrolira rezultat. Mislili su igrači da im Hajduk ne može ništa, da pobjeđujemo, i onda dođe do popuštanja koncentracije i primite pogodak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije