Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZLET VEZNJAKA

Vulić: Perišić je već sada u deset najboljih krilnih napadača svijeta

16.11.2014., Milano, stadion San Siro - Kvalifikacijska utakmice Italija - Hrvatska za odlazak na Europsko prvenstvo. Ivan Perisic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.11.2014.
u 23:00

– Prelijep je osjećaj zabiti Buffonu, i to na kultnom stadionu San Siro – kaže Perišić.

Bila je to njegova večer. Ono što je Ćiri Blaževiću bio Davor Šuker, Otti Bariću Dado Pršo, a Slavenu Biliću Eduardo da Silva, to je sada Niki Kovaču Ivan Perišić.

Ofenzivni veznjak iz Omiša projektilom sa 25 metara probušio je velikog Gigija Buffona, donio bod Hrvatskoj na San Siru te opet pokazao da je trenutačno Kovačev najraspoloženiji igrač.

Zasjenio Mandžukića

– Opalio sam snažno, lijepo je ušla. Mislim da se i Buffon iznenadio. Šteta što taj gol nije bio pobjedonosni, no i ovaj ću zauvijek pamtiti, lijepo je zabiti na kultnom stadionu kao što je San Siro – komentirao je Perišić nakon gola.

Bio je to već treći Perišićev pogodak u ovim kvalifikacijama, a sve nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede ramena. Fascinantno je da je u posljednjih osam utakmica za reprezentaciju zabio čak sedam golova, a prije toga u 27 nastupa svega jedan.

Najbolji dokaz koliko briljira Perišić usporedba je s prvim hrvatskim napadačem Marijem Mandžukićem.

Naime, Mandžo je u posljednjih osam utakmica zabio četiri gola (tri manje od Perišića), od toga dva u prijateljskoj utakmici s Ciprom. No, za razliku od Perišića koji je zabio već triput u ovim kvalifikacijama za Euro, Mandžukić nije nijednom.

Otkud ta Perišićeva eksplozija, pitali smo Zorana Vulića, koji je Ivana kao kadeta ubacio u prvi sastav Hajduka.

– Već tada, kad je imao 16 godina, vidjelo se da će biti igračina, a srećom, izabrao je najbolji put do 
uspjeha. Kretao je iz slabijih liga prema jačima i zato je potpuno sazrio kao igrač. Perišić je sada maksimalno obučen nogometaš, ima igru u oba smjera, može igrati na oba boka, ima odličan udarac glavom i iz daljine, a velika mu je prednost što koristi obje noge – rekao je Vulić o Perišiću.

Interes za Perišića posljednjih su mjeseci pokazali mnogi europski velikani, a najviše Juventus i Napoli. Sportski direktor Napolija Riccardo Bigon i u nedjelju ga je uživo gledao u San Siru.

No Perišić ima i ugovor s Wolfsburgom do 2017. godine. A tamo mu ide sjajno, odmah su do vodećeg Bayerna na ljestvici.

Dobili sjajno krilo

– Nisam siguran da bi mu Serija A odgovarala više od Bundeslige. Tamo ne bi imao slobodu u igri kao što mu daje trener vukova. Mislim da bi mu od talijanske lige više odgovarala engleska – kazao je Vulić i dodao:

– Hrvatska u Perišiću nakon dugo vremena ima klasičnog krilnog napadača. A Ivan je trenutačno sigurno među 10 najboljih krilnih napadača svijeta.

Perišićeva eksplozija dogodila se baš s Kovačevim dolaskom na izborničko mjesto.

– Igrao je on sličnu poziciju i kod Bilića i Štimca, tako da vjerojatno nije toliko stvar u Kovaču koliko je u Ivanu. Sjajnim igrama u Wolfsburgu dobio je samopouzdanje koje je prenio i na igre u reprezentaciji. I zato trebamo biti jako zahvalni i trenerima vukova – zaključio je Vulić.

>>Milan lovi Kramarića, Perišiću novi ugovor

Komentara 6

Avatar Pablo 69
Pablo 69
07:56 19.11.2014.

Bravo Ivane! samo tako nastavi....

BU
Bubalamala
08:16 19.11.2014.

Imamo mi i pravog igrača za desnu stranu a klasičan centarfor po igri u Milano više se ne uklapa u taj sistem igre bolje jedan vezni više !

KR
krusty
08:22 19.11.2014.

"Projektil sa 25 metara"? Na kojoj utakmici? Da nije možda bila i "bomba sa 40 metara"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije