Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA SEZONA U NJEMAČKOJ

Vuković: Želim više dati reprezentaciji

Drago Vuković
Slavko Midžor
08.12.2009.
u 15:14

Gummersbach je ove sezone jedno od najvećih iznenađenje Bundeslige, nalaze se na trećem mjestu, a jedna je od ključnih figura hrvatski reprezentativac Drago Vuković.

Od Atene 2004. godine bio je standardni reprezentativac, a Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj bilo je prvo veliko natjecanje koje je od tada propustio.

- Nisam bio na utakmicama, teže bi mi palo da sam bio tamo. Kada sam vidio da nisam na popisu, bio je to šok za mene. Nitko mi nije rekao razlog, ako sam imao i lošu sezonu, netko mi je trebao to reći. Bio je 30. prosinca prošle godine kada me nazvao novinar i rekao da neću biti na popisu. To je bilo tri dana prije početka priprema i na dan kad sam se ženio. Prijepodne mi je bilo ružno, ali zato je popodne bilo super - rekao je Vuković za Balkan-handball.

Vuković je godinama tu oko reprezentacije, ali nikad nije dobio pravu priliku.

- Ja nikada nisam bio neki bitan igrač. Najviše sam igrao na SP-u u Njemačkoj 2007. godine. Mnogo sam puta mijenjao pozicije, igrao što je trebalo, a to ne prija nijednom igraču. Ako u budućnosti bude igrao neko drugi, to će biti izbornikova stvar. Lino donosi odluke i on prvi odgovara za rezultat. Ako ne budem pozvan, imat ću 12 slobodnih dana i uživat ću s obitelji u Splitu.

Sa 26 ipak ne može još odustati od reprezentativnih ambicija.

- U budućnosti želim dati više reprezentaciji, a ne gledati to sastrane. Ako si pobjednik, onda znaš da si pobjednik, da si dao puni doprinos, a kada gubiš, znaš da je tebi na leđima. A ne da igram 10, 15 minuta.

Francuzi favoriti za zlato

Hrvatsku na Europskom prvenstvu u prvom krugu čekaju Rusija, Ukrajina i Norveška.

- Europsko prvenstvo je najteže natjecanje. Mislim da smo spremni za polufinale. Vidjet ćemo hoće li Metličić igrati. Očekujem da budemo prvi u skupini - rekao je Vuković.

Za zlato ipak najviše šanse imaju Francuzi.

- Francuzi nam nikako ne leže. Ako su zdravi, najveći su favoriti. Ipak, vjerujem da ih možemo pobijediti u nekom polufinalu i osvetiti im se.

I sami smo iznenađeni rezultatima u prvenstvu

Njegov Gummersbach ove sezone igra odličnu sezonu, protiv svih očekivanja. Iako su izgubili neke ključne igrače i imaju financijskih problema na trećem su mjestu.

- I nas je iznenadilo kako igramo. Prije sezone razmišljali smo samo o plasmanu među deset momčadi. Ali treba vidjeti koliko možemo još izdržati. Do Nove godine imamo još nekoliko teških utakmica. Ako budemo među prvih pet-šest, to je iznad očekivanja.

Vuković tvrdi da, iako je Kiel izgubio Karabatića, i dalje je glavni favorit za naslov u Njemačkoj.

- Mislim da Kielu nije teško pao Karabatićev odlazak, jer ga je odlično zamijenio Ilić, a tu je i Narcis. Mislim da će Kiel ponovno uzeti naslov, iako bih volio da nešto osvoji i hrvatska trojka u HSV-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije