Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURNIR ''ČETIRI NACIJE''

Vuković: Ne očekujem tenizije protiv Srba

Drago Vuković
Leonard Ninčević/Pixsell
05.11.2011.
u 10:09

- Sa većinom igrača srpske reprezentacije se poznajemo iz inozemnih liga,a zvižduci s tribina nas ionako nebi trebali smetati - kaže Vuković.

Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, ipak može odahnuti. Primljenih 33 pogotka u utakmici protiv Češke na turniru Četiri nacije u Srbiji nije najviše što su naši vratari primili u povijesti velikih natjecanja. U finalu svjetskog prvenstva 2005. godine u Tunisu Červarovi izabranici primili su 40 pogodaka od Španjolske. Potom slijede rekordi izbornika Josipa Milkovića.

Na svjetskom prvenstvu 2001. godine u Francuskom Južna Koreja nam je utrpala 38 pogodaka od čega nam je Yoon postigao nevjerovatnih 18 a godinu dana kasnije primili smo od Srbije na europskom prvenstvu u Švedskoj 34 pogodaka.

 - Ova velik broj primljenih pogodaka jednostavno nam se viąe ne smije dogoditi. Nažalost, većina mojih igrača igra u svojim klubovima potpuno drugačije obranu, više se u klubovima posvećuju čuvanju samo jednog igrača,a  ja tražim pokretnu obranu, gustoću gdje jedan igrač mora paziti na vie njih kada suparnik napada - rekao je Slavko Goluža.

Danas ćemo u beogradskom Pioniru igrati drugu utakmicu na turniru i to protiv domaćina, Srbije. Otežavajuća okolnost je što je Srbija izgubila u prvom nastupu od Mađarske i još jedan poraz ne bi baš dobro legao izborniku Veselinu Vukoviću uoči europskog prvenstva. Domaći novinari nas uvjerevaju da Pionir neće biti ni približno pun kao recimo kada igraju košarkaši Partizana. Kažu, rukomet baš nije neąto popularan u glavnom gradu. Većina naših igrača još nije imala prilike igrati u Srbiji, a jedan od rijetkih koji je jest Drago Vuković.

 - Igrao sam baš u Pioniru protiv Partizana sa Gummersbachom. Ne očekujem nikakve tenzije, sa većinom igrača srpske reprezentacije se poznajemo iz inozemnih liga,a  zvižduci s tribina nas ionako nebi trebali smetati. Moramo popraviti loš dojam protiv Češke - istaknuo je Vuković.

Blaženko Lacković još uvijek je upitan.

- I kod znaka najmanje sumnje neću riskirati. Ipak je važnije eurospko prvenstvo od pripremnog turnira - istaknuo je Lac.

Zanimljivo je da sa Srbijom još uvijek imamo negativan score. Pobijedili smo ih tek na svjetskom prvenstvu u Tunisu (24:23), te na europskomprvenstvu u ©vicarskoj 2006 (34:30), a gubili smo dvaput an europskimprvenstvima, 1996 (24:27) i 2002 (22:34), te na svjetskom u Egiptu 1999(23:30). Poasljednji međusobni susret odigrali smo na svjetskom prvenstvu u Švedskoj kada je bilo neodlučeno.

- Mogu se pohvaliti da sam kao izbornik triput pobjeđivao Hrvatsku - pohvalio se Zoran Živković, koji je prvi dan turnira pratio društvu svog mezimca Veselina Vujovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije