Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona

Vukovi su sada u milosti i nemilosti Milana Bandića

'20.08.2009., zagreb, prvi trening kosarkasa cibone prije pocetka nove sezone 2009./2010. Snimio Luka Klun/Vecernji list'
'Luka Klun/Vecernji list'
31.03.2010.
u 07:56

Nakon što je Atlantic grupa odustala od ulaganja u davljenika iz Savske, Cibona je prema propasti zakoračila novim velikim korakom.

Voljeli bismo vjerovati da je otpor Ciboninih zaposlenika prema Atlanticu djelo industrijske špijunaže i maslo Agrokora koji želi ući u klub koji ima nekretnina u vrijednosti 50 milijuna kuna, ali i isto toliko duga. No najbogatiji Hrvat Ivica Todorić zasad nije poželio takvu igračku. Za razliku od svojih sinova Ante i Ivana.

Tako je Cibonina jedina nada gradonačelnik Milan Bandić. On je instalirao Ivu Jelušića, za čijeg je mandata dug narastao do neslućenih visina, no nakon raskola u SDP-u priželjkivao je Jelušićev odlazak i sada je na potezu. Bez obzira na to što mu politički oponenti iz SDP-a podrezuju krila (više nije jedini član Skupštine Holdinga), Babndić još ima sve instrumente vlasti u rukama. Može povisiti iznos novca Ciboni, može joj dodijeliti interventni novac, a može i animirati sponzore.

Govorilo se i o spajanju s KK Zagrebom. No i ta je ideja vezana koliko uz ministra Karamarka (dopredsjednika Zagreba) toliko i uz Bandića i njegove ljude.

Ne dogodi li se išta od toga, Cibona će ostati bez trenera Perasovića, Gordona neće moći zadržati, a ni Marko Tomas više neće htjeti igrati u klubu koji nema za plaće. No, moglo bi se dogoditi da raskid ugovora zatraže i nadareni mladi igrači poput Bojana Bogdanovića, koji se danas u susretu s Brodom (18.30) vraća na parket.

Cibona bi u tom slučaju sljedeće sezone mogla biti laka meta drugim euroligašima. I nakon 20 godina mogla bi prvi put ostati bez Eurolige, jer bi je bodovno mogli preteći hrvatski konkurenti kojima na ruku ide novi sustav bodovanja (40-40-20 posto).

Od sto posto bodova, 40 posto klub će moći zaraditi u NLB ligi, drugih 40 posto u hrvatskom prvenstvu i kupu (35 posto za prvenstvo), te 20 posto u europskim natjecanjima (Euroliga, Eurokup, Eurochallenge).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije