Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA

Vukovi se nadaju da će prelomiti seriju

Cibona
Pixsell
28.05.2012.
u 12:34

– Moramo bolje kontrolirati loptu i defenzivni skok, to su dva segmenta koja su nam bila loša u prvoj utamici

Cedevita će u utorak na svom parketu pokušati izjednačiti na 1:1 u finalnim dvobojima za prvaka Hrvatske. Cibona će pak pokušati dobiti i drugu utakmicu zaredom i tako prelomiti seriju.

– Druga utakmica finala zna biti prijelomna. Ako bismo dobili, bila bi to velika prednost, no ne smijemo previše razmišljati unaprijed – ističe najbolji Cibonin strijelac iz prve utakmice Davor Kus.

Svjesni te mogućnosti, da Cibona povede sa 2:0, u Cedeviti se tješe ovako:

– Kad sam ja igrao za Zadar, vodili smo protiv Cibone sa 2:0, a imali smo i meč-loptu za 3:1 na svom terenu, čekalo se da naslov proslavimo u Zadru pa je na kraju Cibona bila prvak – prisjeća se Marko Car, tada Zadrov igrač.

On i Kus išli su žestoko jedan na drugoga u prvoj pa će vjerojatno tako biti i u drugoj utakmici. No to je košarkaško doigravanje u kojem se podiže razina žestine.

– Finale nosi svoj pritisak koji je cedevitaše učinio nervoznijim nego što smo to mi bili – naglašava Kus.

Cedevitin trener Dražen Anzulović nada se da će njegovi igrači koji su podbacili u prvoj, dati puno više u drugoj. Nije htio o njima govoriti poimence da ne bi na njih loše utjecao, no činjenica je da se finalne utakmice ne dobivaju s dva raspoložena igrača.

– Moramo bolje kontrolirati loptu i defenzivni skok, to su dva segmenta koja su nam bila loša u prvoj utakmici – kazuje Zula.

Njegov kolega s Cibonine klupe naglašava tri važna aspekta.

– Vrlo važan aspekt ovog finala jest oporavak. Drugi su tehničko-taktičke ispravke, a treći je i najbitniji mentalni o kojem neću ni govoriti jer gubljenje koncentracije već i nakratko može biti pogubno – ističe Repeša.

Druga utakmica finala igra se u dvojci Sportskog doma koji će, s obzirom na manji kapacitet (3000) od Draženova doma, biti zacijelo krcat.

 

Ključne riječi

Komentara 1

PE
pelinkovac
13:17 28.05.2012.

Ajmo cibosi otresite ove napitke i da uzmemo titulu prvaka hrvatske nakon par godina posta.Kakav tedeski i bakaraci,jedan klub jedan brend CIBONA-ZAGREB.a ovi iz vecernjeg lista sto vuku na stranu tedeskog nek se malo opuste,ovo je samo kosarka i zna se tko je gazda u Zagrebu i Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije