Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Vukojević u čevrtfinalu, Liverpool ispao

vukojevic
AFP
17.03.2011.
u 21:19

Upitna je bila utakmica Zenit - Twente jer je vrataru Zenita Malafejevu jučer u prometnoj nesreći poginula supruga.

Kijevski Dinamo sačuvao je prednost od 2:0 iz prve utakmice, ali u Manchesteru je opasno živio, bio je na rubu ispadanja. Već u otvaranju susreta Mancinijeva momčad imala je nekoliko velikih prilika. Srećom, City ima Marija Balotellija, nestašnog momka koji je u 36. minuti ostavio svoju momčad nakon starta visoko podignutom nogom koji mu je donio izravno isključenje.

I oslabljen, domaćin je bio bolji, uspio i zabiti pogodak, a Dinamo uglavnom nije napravio ništa da bi preuzeo kontrolu utakmice koja je bila i vrlo oštra, pa je čak pet žutih i crveni karton igračima Cityja pokazao sudac Kuipers.

Ognjen Vukojević odigrao je cijelu utakmicu i igrat će u četvrtfinalu Europske lige.

Na popisu igrača za četvrtfinale bit će i mladi Filip Ozobić iako nema minutažu u prvoj momčadi Spartaka, no sjedi na klupi i uči. Domagoj Vida opet je bio u početnoj postavi Bayera iz Leverkusena koji je u Villarreal stigao ne bi li popravio 3:2 poraz sa svog stadiona, no nije išlo.

Zenit je bio blizu da nadoknadi veliki 3:0 poraz iz Nizozemske, na kraju je pobijedio s nedovoljnih 2:0 pa Twente čeka ždrijeb četvrtfinala. Bilo je razmišljanja i o odgodi te utakmice jer je vrataru domaće momčadi i ruske reprezentacije Vjačeslavu Malafejevu u četvrtak ujutro poginula supruga Marina u prometnoj nesreći. Izgubila je kontrolu nad svojim bentley coupeom na ledenoj cesti, letjela 150 metara, proletjela kroz reklamu i udarila u stablo. Navijači Zenita izvjesili su njenu sliku s crnim florom.

Liverpool se i ove godine neslavno oprostio od Europske lige. Nakon poraza 1:0 u gostima, s Bragom su na Anfieldu odigrali 0:0, a portugalska je momčad upisala povijesni uspjeh. Susret nije obilježila gotovo niti jedna bitnija akcija, osim one u 85. minuti kada je Škrtel sam izašao pred Arthura koji sjajno brani.

Liverpool se također oprostio i od borbe za domaći naslov i svih kupova.

Rezultati:

Psg-BENFICA 1:1 (1:2)

Zenit-TWENTE 2:0 (0:3)

SPARTAK-Ajax 3:0 (1:0)

PORTO-Cska 2:1 (1:0)

Liverpool-BRAGA 0:0 (0:1)

Rangers-PSV 0:1 (0:0)

VILLARREAL-Bayer L. 2:1 (3:2)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije