Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb protiv meškova

Vujović zove publiku, Meškov ključ sezone

28.09.2014., Arena Zagreb, Zagreb - EHF Liga prvaka, skupina A, 1. kolo, RK PPD Zagreb - THW Kiel. Luka Rakovic, Josip Valcic, Luka Stepancic, Ilija Brozovic, Lovro Sprem.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
23.11.2014.
u 11:45

U prošle dvije sezone Zagreb nije uspio pronaći put u osminu finala Lige prvaka.

Rukometaši PPD Zagreba igraju danas u zagrebačkoj Areni (17 sati) jednu od najvažnijih utakmica ove sezone u Ligi prvaka. U goste dolazi bjeloruski Meškov. U protekle dvije sezone zagrebaši su također igrali ključne utakmice u skupini za prolaz u osminu finala, ali su obje izgubili. Prije dvije godine trebala im je pobjeda nad Dinamom iz Minska, ali izgubili su sa 23:25 i ispali. Zanimljivo je da su tada za Dinamo igrali Rutenka, Babičev i Nikulenkau, igrači koji će danas istrčati u dresu Meškova.

Vrijeme za iskupljenje

Prošle godine ključna utakmica za prolazak u osminu finala bila je u Celju. No zagrebaši su odigrali jako lošu utakmicu i bez ispaljenog metka (20:26) tužno napustili dvoranu Zlatorog. Ono što mora zabrinuti jest da je čak osam igrača koji će danas nastupiti igralo u te dvije utakmice – braća Valčić, Horvat, Stepančić, Šebetić, Ivić, Stevanović i Šprem. Još je protiv Dinama igrao Brozović, a protiv Celja Mihić, Čorić i Obranović, sva četvorica i danas u sastavu Zagreba. Utakmica protiv Meškova bit će za te dečke svojevrsno iskupljenje, bit će to utakmica za dokazivanje da nisu „roba s greškom".

– Gledatelji, gledatelji, gledatelji. To nam danas treba. Nema velikih utakmica ni velikih momčadi bez dobre publike i zato pozivam Zagrepčane da još jednom pokažu da vole rukomet i ovaj klub i da zajedno slavimo jednu veliku pobjedu – rekao je Veselin Vujović, trener plinara.

Pet nastupa, tri prolaza

U posljednje dvije godine zagrebaši nisu prošli skupinu s pet (2013. godine) i osam bodova (2014.). Zasad imaju četiri. Po nekim računima domaće pobjede protiv Meškova i La Rioje bile bi dovoljne za prolaz u osminu finalu.

Inače, otkako se igra ovaj sustav od 2010. godine, zagrebaši su u dosadašnjih pet nastupa triput prošli. Ali s puno više osvojenih bodova – 12 (2010.), 14 (2011.) i 16 (2012.). Možda su najjaču momčad u posljednjih desetak godina imali 2008. godine, ali nisu prošli drugi krug i plasirali se u polufinale, bez obzira na sve tri domaće pobjede nad Portlandom, Flensburgom i Hamburgom. A za Zagrepčane su tada igrale današnje zvijezde velikih klubova – Duvnjak (Kiel), Lazarov (Barcelona), Bičanić (Chambery), Vukić (Meškov), Vori, Kopljar (oba PSG), Špoljarić (Fuchse), ali i dva sjajna igrača, danas umirovljenika – Mirza Džomba i Vlado Šola.

>>'Plinari' ostali samo na jednom lijevom vanjskom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije