Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Vujović: Ako ne prođemo Loewen, to je korak unatrag

Veselin Vujović
Foto: DPA/PIXSELL
17.03.2016.
u 17:21

PPD Zagreb će u dvoboj s Loewenom ući oslabljen neigranjem Sandra Obranovića, koji će propustiti prvu utakmicu zbog bolova u ramenu

Rukometaši PPD Zagreba će u subotu, 18. ožujka (20 sati), u Areni Zagreb ugostiti Rhein-Neckar Loewen u prvoj utakmici osmine finale EHF Lige prvaka, a trener 'zagrebaša' Veselin Vujović je rekao da bi za njegovu momčad bio korak unatrag ne uspije li proći njemačku momčad i plasirati se u četvrtfinale. 

– Mi smo osnovni cilj, a to je bio plasman u osminu finala EHF Lige prvaka i na završnicu SEHA Gazprom lige, već ostvarili. Međutim, ako ne prođemo Loewen to je, realno, korak unatrag u odnosu na lanjsku sezonu kada smo igrali četvrtfinale. Bez obzira na to što su Nijemci favoriti na papiru, ja vjerujem u svoje igrače i znam da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da preskočimo i ovu stepenicu – izjavio je Veselin Vujović u četvrtak na konferenciji za medije uoči gostovanja vodeće momčadi njemačke Bundeslige u Areni Zagreb.

– Loewen krasi izuzetno dobar sastav, skup vrhunskih pojedinaca, a o njihovoj kvaliteti dovoljno svjedoči činjenica da su prvi u Bundesligi i da im u leđa gledaju jedan Kiel i Flensburg. Mi smo, s druge strane, i lani i ove sezone pokazali svima da možemo ne samo igrati već i pobjeđivati one najbolje. Osnovni cilj je pobjeda u prvoj utakmici, makar s jedan razlike, ali važno je pobijediti. Onda sa psihološkom prednošću možemo razmišljati o uzvratu u Mannheimu – dodao je Vujović koji vjeruje da ni neodlučeni ishod ili minimalni poraz ne bi ostavio Zagreb bez izgleda u uzvratu koji je na rasporedu u nedjelju, 27. ožujka.

PPD Zagreb će u dvoboj s Loewenom ući oslabljen neigranjem Sandra Obranovića, koji će propustiti prvu utakmicu zbog bolova u ramenu. U momčad bi se, nakon nekoliko propuštenih utakmica, trebao vratiti kapetan Zlatko Horvat, a na dispoziciji Vujoviću bit će i Domagoj Pavlović koji je zbog manje ozljede iz dvoboja s Vojvodinom u Novom Sadu propustio nekoliko treninga.

Optimizam koji vlada u Zagrebovoj svlačionici iz igračkog je kuta riječima dočarao srednji vanjski Stefan Vujić.

– Loewen dočekujemo puni optimizma, puni snage i želje za dokazivanjem. Napravili smo dosta, ali ne želimo na ovome stati. Nadamo se prepunoj Areni, a naš prvi zadatak je opravdati povjerenje i ljubav tih ljudi koji nas bodre iz utakmice u utakmicu. Moramo pobijediti pred svojim navijačima i nadati se da stečenu prednost možemo obraniti u Mannheimu – zaključio je Vujić.

Subotnji sraz PPD Zagreba i Rhein-Neckar Loewena u Areni Zagreb započinje u 20 sati.

>>Pavlović i Vujić u PPD Zagrebu do 2019. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije