Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga za prvaka

Vujčić: Ovo što radimo je vrhunski nivo mazohizma

'06.10.2012., Split - Dvorana Gripe, 3. kolo ABA lige, KK Split - KK Cedevita.  Nikola Vujcic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Čagalj/PIXSELL
26.03.2013.
u 12:16

- Nismo u dobrom stanju, atmosfera u momčadi je narušena. Neće biti lako, Alkar na svom parketu dobio većinu utakmica

Ispali su iz ABA lige, sudbina Splita bila je poznata i prije početka lige. Samo čudom mogli su ostati u ligi. Istina, rezultati na početku sezone sugerirali su drugačije, ali realnost je stigla u Zadru. Najjeftinija momčad lige na kraju je i ispala. Splićani su se od ABA lige oprostili još davno, porazom protiv Szolnokya na Gripama. Samo što to tada nisu shvatili, to je bio najveći kiks. I to ne veze s nedostatkom novca, jednostavno ta utakmica protiv Mađara nije odigrana kako treba. No, to je iza Splita, sada kreće Hrvatska liga za prvaka, \"žuti\" gostuju kod Alkara (srijeda, 20 sati). Sportski direktor Nikola Vujčić neće igrati u Sinju.
- U Sinju će biti fešta košarke, Sinjani su povećali i kapacitet dvorane. Nije lako ići kroz ovaj cijeli proces, ovo je vrhunski nivo mazohizma. Nećemo se raspasti, cilj nam je kao i lani, dobiti sve domaće utakmice. Skroz sam van forme, već dva mjeseca sam van sistema zbog ozljede i gripe. Ostat ću u treningu i u drugom dijelu Lige za prvaka pokuštat ću igrati. Sad ćemo pokušati neke druge stvari, ali činit ćemo to na način da ne ugrozimo pobjedu - kazao je Vujčić.
Bit će minuta za mlade igrače. No, morat će Split u Ligi za prvaka premostit i neke druge, elementarne stvari.
- Dobit će prigodu neki igrači. Marinelli je počinjao u petorci, pa je nastrada zglob. Od Vukovića smo imali velika očekivanja, pa je otišao na operaciju stopala, Reniholt je dobio astmu. Neću sad ni spominjati Krušlina, koji nam je davao energiju, a slomio je nogu. Imali smo i nesreće s tim mladim igračima, nikako nisu mogli dobiti kontinuitet. Evo, barem se Katić vratio, kroz ovu ligu dobit će samopouzdanje. Ozljede su nas pomele, a kod nas se, s obzirom na širinu igračkog kadra, osjeti svaki izostanak. Nismo se žalili i kukali, valjda iskačemo iz tog stereotipa. Šutili smo u našoj boli, nije bilo lako. Ljudi misle da imamo neki račun sa strane, ali to nije istina. I dalje sve ovo funkcionira na ljubavi par ljudi, imamo dosta problema i dalje - rekao je Vujčić.
O stanju u momčadi govorio je iskusni Ivan Mimica.
- Nismo u dobrom stanju, atmosfera u momčadi je narušena. Neće biti lako, Alkar na svom parketu dobio većinu utakmica, mi se moramo skupiti. Samo pobjede vraćaju samopouzdanje - kaže Mimica.
Trener Mladen Erjavec svjestan je da mu momčad ne igra dobro.
- Alkar je dobra momčad, mi se idemo boriti četrdeset minuta i, nadam se, pobijediti. Moramo zaboraviti ABA ligu, postaviti nove ciljeve, a to je što bolji plasman. Ne igramo dobro posljednja dva mjeseca, moramo više raditi - kazao je Erjavec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije