Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRINJSKI Sinjanin Zdravko Vučković puno je uložio u uspjeh momčadi iz grada na Neretvi

Vučković: U Mostaru se osjećam sjajno

10.12.2008.
u 16:27

Košarkaši Zrinjskog uvjerljivo “plove” kroz domaće prvenstvo. Svega jedan poraz i devet pobjeda lansiralo je momčad plemića u sami vrh ljestvice košarkaške Lige 13. Jedan od košarkaša koji redovito ugrađuje veliki doprinos u svaku pobjedu Zrinjskog je Zdravko Vučković. Rođeni Sinjanin vrlo dobro se prilagodio na mostarsku klimu, ali i na način igre koji forsira trener Rudolf Jugo.

- Trenutačno me malo muči prepona. Prvenstvo je naporno, ali do kratkog odmora koji ćemo imati za Božić moramo svi izdržati. Način na koji sada igramo daje više prigodu nama vanjskim šuterima. Lopta je mnogo češće kod nas i mi to nastojimo što više iskoristiti - kazao nam je Zdravko Vučković, košarkaš Zrinjskog.

Iako je njegova sjajna izvedba protiv Sloboda Dite stjecajem okolnosti bila u drugom planu, Vučković je na toj utakmici postigao nešto što će malo komu poći za rukom. Svojih 34 poena postigao je uz stopostotni šut. Pogodio je sedam od sedam trica, za dva poena precizan je bio s četiri od četiri, i još tomu dodao pet poena iz slobodnih bacanja iz isto toliko pokušaja.

- Tako je to s nama šuterima. Imamo li svoju večer, sve ulazi i prednost je na našoj strani, međutim i suprotan scenarij se isto tako zna dogoditi ako nije naša večer - konstatirao je Vučković.

Tvrdi kako se na Mostar brzo priviknuo. Često s društvom odlazi na kave u tržni centar na Rondou. Ljudi, klima i ozračje u klubu boravak u Hercegovini mu čine uistinu ugodnim.

- Još dok sam studirao u Zagrebu, imao sam mnogo prijatelja iz Mostara. Ovdje se osjećam ugodno. Nije daleko ni moja obitelj u Sinju tako da i do njih skoknem svaki put kad uhvatim vremena - dodao je košarkaš plemića.

Svoju iduću utakmicu Zrinjski u subotu igra protiv Hercegovca. Slično kao i u ostalim utakmicama, u mostarskom taboru se nadaju novoj pobjedi.

- Očekujemo pobjedu i protiv Hercegovca. S tim pristupom ulazimo u svaku utakmicu koju igramo - zaključio je razgovor nadareni košarkaš.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije