Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transferi na Poljudu

Goran Vučević baš i ne voli 'Hajdukovu dicu'

Goran Vučević
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
21.01.2016.
u 22:26

Nevjerojatne su te destinacije iz kojih je Hajduk dovodio igrače. Jedno vrijeme bio je popularan istok s ruskim predznakom. Gruzija, Azerbajdžan, Ukrajina, a sada je u prvi plan izašla Južna Amerika

Manuel Arteaga, napadač iz Venezuele kojeg je prije nešto više od mjesec dana kupio Palermo, trebao bi biti prva špica Hajduka. Stiže na posudbu, neki talijanski izvori tvrde da će u Poljudu provesti godinu dana. Konačnu odluku o tome stiže li u Poljud donijet će trener Palerma Guillermo Schelotto, koji ga najprije želi vidjeti na treningu. No, teško je vjerovati da će Arteaga izboriti mjesto u Palermu. Premda mu je tek 21 godina, u Hajduku puno očekuju od njega, stiže s titulom prvog strijelca venezuelske lige. Već prije je stigao Argentinac Nicolas Velez, a sada nam je dolaskom Arteage skroz otkrivena Hajdukova politika transfera. Do sada se znalo da mogu doći samo igrači bez odštete, Hajduk još nije u financijskim mogućnostima za ozbiljne kupnje, a sada smo dobili i novi detalj.

Da bi igrač mogao doći u Hajduk, mora biti stranac. Goran Vučević, kao sportski direktor, ne voli hrvatske igrače, rijetki su oni koji su stigli u Poljud otkako je Vučević na funkciji.

Slično i u prošloj sezoni

Ove zime stigao je Velez, Arteaga je na čekanju, ali je velika Hajdukova želja, a ljetos je Vučević u bijeli dres doveo Argentinca Juliana Velazqueza, Brazilca Jeffersona, Ukrajince Maksima Biljija i Artema Radčenka i Kamerunca Francka Ohandzu. To je sedam stranaca, od naših igrača stigli su tek Hrvoje Milić i Ante Roguljić. Jedan je provjerena kvaliteta, drugi nadaren, to je još jedan detalj Vučevićeve politike.

Sezonu prije Vučević je također bio “bogat” strancima, doveo je Sandra Gotala (Austrija), Joa (Brazil), Ruslana Gurbanova (Azerbajdžan), Artema Milevskog (Ukrajina) i Marka Raniloviča (Slovenija). Na mala vrata, kao igrači druge momčadi stigli su Josip Juranović, Marko Pejić, Toma Bašić i Fran Tudor, četvorka sa zagrebačkom adresom, koji su se kasnije izborili za mjesta u prvoj momčadi Hajduka.
Nešto prije, na početku sezone 2013./14. u Hajduk su stigli Gruzijac Giorgi Iluridze, Uzbekistanac Temurhodža Abduholikov, Kosovar Arlind Basha, Austrijanac Haris Bukva.

U drugu momčad doveden je Patrice Zoungrana iz Burkine Faso, koji je kasnije igrao u Neretvancu iz Opuzena, sada je zvijezda prijelaznog roka 3. lige - jug i prešao je u Solin.

Na cijeni prevoditelji

Nevjerojatne su te destinacije iz kojih je Hajduk dovodio igrače. Jedno vrijeme bio je popularan istok s ruskim predznakom. Gruzija, Azerbajdžan, Ukrajina, a sada je u prvi plan izašla Južna Amerika. Dva Argentinca, Brazilac, Venezuelac, zanimljiva je ta Hajdukova karta svijeta. Taj novi “vučevićevski” trend nije u skladu s onom Hajdukovom politikom “naša dica”. Dugo se u Hajduku govorilo da momčad najbolje izgleda kada u njoj igraju igrači iz Dalmacije s dva, tri prava pojačanja. Sada dominiraju stranci, uz pokojeg domaćeg igrača. U Hajduku su na cijeni prevoditeljske usluge. Jedna sličica otprije nekidan zorno oslikava stanje. Hajdukovi igrači pozvani su na Gripe, na utakmicu KK Splita. Samo par među njima znao je kamo trebaju doći, gdje je dvorana... I nije da su ti stranci neka superkvaliteta, rijetki su ostavili traga kao što je to uradio Jean Kouassi koji je iz Bjelokosne Obale stigao nešto prije nego što je Vučević postao sportskim direktorom. Raskinuti su ugovori s Iluridzeom, Abduholikovom, Bukvom, Milevskim, Gotalom, Ranilovičem, Joom...

>> Talijani tvrde: Hajduk na posudbu dovodi braniča Milana!?

Komentara 8

DU
Deleted user
22:42 21.01.2016.

Za hrvatski Hajduk.

Avatar peet
peet
07:07 22.01.2016.

Najjaci su mi drukeri hajduka kojima su puna usta svoje dice i dinamovih stranaca....A onda zaokret, cokoladnih ticeka sve vise. Smijeh ukratko

NI
nisiUpravu
00:41 22.01.2016.

Jesam hajdukovac ali mi isto nije drago da ima ovoliko stranih igraca u Hajduka. Imamo mi i svoju dicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije