Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ ŽENSKOG KUTA

Vruće, vruće, vruće za švedske plavušane

22.01.2009.
u 14:46

U maniri sportskog komentatora na vrhuncu uzbuđenja, možemo slobodno reći: "I, DAAA! Španjolska je pala!" Balić i društvo osvetili su Peking i brončanu medalju koju su im Španjolci uzeli pred nosom. Na hrvatskoj obali Španjolci su "plivali" ipak malo teže od naših dečki koji su pored njih izgledali kao da se - brćkaju u plićaku.

Španjolci, istini za volju, u prosjeku nisu uopće loša ekipica. Oko toga se složio ženski dio ekipe za našim stolom za kojim smo sjedili očiju uperenih prema velikom ekranu. Krupni planovi crveno-žutih išli su im u prilog. Ali zato ništa drugo - nije. I sad bi tu mogao "pasti" jedan zlobni smiješak, ali neće, jer naši bi rukometaši pobijedili i bez pomoći španjolske nesreće.

- Kako igramo? - pitao me ljubazni gospodin iz sendvič bara koji sam posjetila za vrijeme poluvremena.
- Super! 18 - 11 je za nas, Španjolcima baš ništa ne ulazi, ali zato nama skoro sve! Baš smo dobri!
- 'ko je najbolji?
- Svima skoro ide, ali Duvnjak, Lacković, Čupić... I Balić se probudio.
- A kako brane golmani?
- Uf! Alilović je obranio sve i svašta! Nevjerojatan je!
- Ajde, baš lijepo... - nasmiješio se simpatični gospodin i nakon kratke stanke dodao: - Ušao mi je maloprije jedan dečko, došao po sendvič. Ja ga pitam kako igramo. Kaže on meni 'Zar igramo danas?' Dok je u nevjerici odmahivao glavom, dobro smo se nasmijali neupućenom mladiću.
U maniri prave zagrebačke puce mogu reći: "Mislim, HALO?! 'Ko još ne prati rukomet?"

Vruće Šveđanke, hladni Šveđani...
Dakle, četiri su iza nas, jedna ispred. Pa sad, radilo se o utakmicama ili pobjedama... Ali isto to mogu reći i oni koji trljaju ruke pri pomisli na današnji susret s nama. Šveđani imaju jednako toliko - i utakmica i pobjeda.

E, sad, da se radi o Šveđankama koje trčkaraju po terenu, šali ne bi bilo kraja. No, s obzirom na ukus prosječne Hrvatice, Šveđani - nemaju neke pretjerane šanse. To će im večeras objasniti i naši na terenu. Da nije bilo sinoćnje utakmice, možda, ali samo možda bismo u to i posumnjali. Ovako? Plavušani nemaju šanse.

Bacanje letimičnog pogleda na skandinavske plavušane odaje dojam da ženskom dijelu publike neće bježati pogled sa ljepuškastog Zrnića, malog Hrvatina, šaljivog Duvnjaka... S druge strane, na golu bi nam danas možda dobro došao Venio. Zbunjivanje protivnika nije zabranjeno...

Ako su protiv Španjolske naši dečki stigli i zabaviti publiku, nije to ni danas nemoguće. Iako 'pakleni' više, službeno, nisu 'pakleni', danas bi se mogli poslužiti tim nadimkom. 'Pakleni' i Dalmacija, pa još i "napaljena" publika - prevruće za hladne Skandinavce.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije