Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastav za belgiju

Vrsaljko desno, Lovren uz Ćorluku u obrani

'07.10.2013., Zagreb - Na pomocnom igralistu Hitrec Kacijan, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening uoci kvalifikacijske utakmice sa Belgijom. Igor Stimac. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
09.10.2013.
u 08:09

A u napadu je opet dvojba hoće li Olić ili Eduardo biti uz Mandžukića

Štimac je ciljano pozvao Šimu Vrsaljka, koji igra u Genoi, kako bi nadomjestio Srnu jer sličan je kapetanu po vokaciji. No kandidati su za to mjesto i Vida i Lovren, a bilo bi previše \"pretumbacija\" u ionako \"pretumbanoj\" obrani kad bi, recimo, Štimac posegnuo za Ćorlukom kao rješenjem na Srninu mjestu. Stoga treba očekivati da će, odluči li se izbornik za ofenzivniji pristup, priliku dobiti Vrsaljko, a bude li posebno pazio tko će nadirati po belgijskom lijevom boku, u prednosti će biti Vida.

Lovren igra izvrsno u Southamptonu i gotovo je sigurno da će zamijeniti Šimunića na obje utakmice. Iako je Lovren u Beogradu igrao na lijevom boku (po Štimčevim riječima \"za ocjenu vrlo dobar\"), ne vjerujemo da će izbornik opet tako eksperimentirati jer mu je važnija pozicija srednjeg braniča. Na njoj bi pak trebali biti Ćorluka i Lovren. Otvoreno je, kao i uvijek, mjesto na lijevom defenzivnom boku. Strinić se vratio nakon ozljede, igra u Dnipru i zacijelo će ga Štimac vratiti u momčad. Iako izbornik nije bio zadovoljan njime u ovom ciklusu, boljeg rješenja trenutačno nema. Milić nije ni pozvan, a Pivarić se igrama u Dinamu sve više nameće (bio je vrlo dobar, posebno u igri prema naprijed protiv Rijeke), no reprezentativno je iskustvo na Strinićevoj strani.

U veznom bi redu trebali biti Vukojević, Modrić, Kovačić i Rakitić. Bez pravog zadnjeg veznog nema ni ozbiljne igre, a naš je jedini pravi zadnji vezni Vukojević. A u napadu je opet dvojba hoće li Olić ili Eduardo biti uz Mandžukića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije