Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK UOČI DINAMA

Vršajević i Sušić spremni za veliki derbi, ali nema Caktaša

25.10.2014., Split - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Photo: Tino Juric/PIXSELL
Foto: Tino Juric/PIXSELL
19.11.2014.
u 19:00

I u Splitu su čuli da se najavljuje milanski scenarij, da navijači imaju namjeru raditi nemire. Ali svi se nadaju da do toga neće doći

Još u ponedjeljak ujutro, na dionici od Milana do Hrvatske, u brojnim šoping-centrima, tema je gotovo promijenjena. Uz kratki komentar "jesi vidio što je ono bilo, sramota", razgovor bi otišao u smjeru subote. Na rasporedu je veliki derbi, Dinamo ugošćuje Hajduk, utakmica nema nikakvo rezultatsko značenje, ta se priča već dugo samo svodi na čisti rivalitet.

Sramoćenje Hrvatske

Ali, tema talijanskih razgovora bio je strah od subote. Nogometni dužnosnici i policija već barataju informacijama da se na derbiju sprema scenarij sa San Sira, udružene navijačke snage spremne su nastaviti bitku za koju misle da je najvažnija na svijetu. Ne haju oni za sramoćenje Hrvatske, za uplakanu djecu, koja sa strahom od topovskih udara i dimnih baklji bježe sa stadiona... Da, predigra derbija održana je u Italiji, u subotu nas čeka utakmica, koja bi trebala biti slavljena kao velik dan hrvatskog nogometa, a bit će dan u kojem će Hrvatska biti pod okupacijom. Na dionici od Splita do Zagreba na nogama će biti na tisuće policajaca, glavni grad Hrvatske bit će okupiran, svi zajedno ćemo strepiti hoće li se neki život ugasiti.

Samo bez incidenata

U takvim razmišljanjima sasvim je izlišno raspitivati se kakvo je stanje s ozljedama Hajdukovih igrača, u kakvoj je formi Igor Tudor, u kojoj će koncepciji istrčati na Maksimir i mogu li bijeli zaustaviti Dinamov naum da osvoje titulu prvaka bez poraza. Da, u Poljudu svi treniraju, stanje ozlijeđenih Maglice, Sušića i Vršajevića sve je bolje, Tudor ne može računati na kartoniranog Caktaša... I to je to, derbi će se igrati, svi normalni ljudi odahnut će ako sve prođe bez velikih incidenata. A država će i dalje stajati sa strane, baratati priopćenjima, policija će biti slijepa i gluha... Ili, kako o milanskim neredima reče jedan od onih koji su na proračunskoj plaći:

– Sastat ćemo se uskoro, razmotriti što je bilo, formirati radnu skupinu.

>> Plavi uoči derbija: Bez Soudanija protiv Hajduka

Komentara 6

CI
ciba12345
21:33 19.11.2014.

Neigra Caktaš....onda imamo šanse.

DB
doktor.buljko
23:03 19.11.2014.

Veliki derbi? U kojim razmjerima? Od Dile Gori do Alborga.

DU
Deleted user
21:26 19.11.2014.

Trebalo bi im dati bar bod. To njima puno znači protiv takvog protivnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije