Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katarina Ježić

Vrijeme je za moje prve pogotke na Final Fouru, ali i moj prvi trofej

Katarina Ježić
Foto: Privatna arhiva
1/4
09.05.2023.
u 07:00

Po 2. put će Katarina Ježić, kružna napadačica hrvatske rukometne reprezentacije, igrati na završnom turniru Lige prvakinja. Prvi put je s Budućnosti bila druga nakon poraza od Györa

Katarina Ježić, kružna napadačica hrvatske rukometne reprezentacije, bit će jedina naša igračica na završnom turniru Lige prvakinja koji će se održati u Budimpešti 3. i 4. lipnja. Katarina je prije dva mjeseca došla u norveški Vipers koji će u Budimpešti braniti naslov pobjednika Lige prvakinja.

S Rapidom bez teškoća

- Ovo mi je drugi nastup na završnom turniru Lige prvakinja. Prvi put igrala sam 2014. godine. Bila sam članica Budućnosti. U polufinalu pobijedili smo Vardar, a u finalu uvjerljivo izgubili od Györa (21:27). Imala sam 22 godine i nisam postigla nijedan pogodak u te dvije utakmice. Dakle, očekujem da ću ove sezone u Budimpešti postići prve pogotke na završnom turniru Lige prvakinja - kaže Ježić.

Budućnost je bila prvi inozemni klub u koji je otišla, i to nakon sjajne sezone u Lokomotivi. Budućnost je u to vrijeme bila izuzetno jaka. Igrale su za taj klub Rumunjka Neagu, Njemica Woltering, Srpkinja Cvijić, branila je Marta Žderić...

- Ali i Györ je bio jak: Görbicz, Loke, Amorim, Bulatović... No, devet godina kasnije imam priliku da im uzvratim za taj poraz u finalu - ističe Katarina.

U četvrtfinalu nije bilo problema s Rapidom iz Bukurešta?

- Nije. Kod njih smo pobijedili sa šest, a kod nas s devet golova prednosti. Na svakoj utakmici postigla sam po četiri pogotka. Zadovoljna sam koliko igram, negdje oko 45 minuta, i to u oba smjera, u obrani i napadu. Mislim da su u klubu zadovoljni što su me angažirali za kraj sezone. Ustvari, mislim da sam nadmašila njihova očekivanja.

Prate li vas navijači?

- Na uzvratu s Rapidom bila je puna dvorana, ali to nisu bučni navijači. Više su kazališna publika, samo plješću.

Danas je izvlačenje polufinalnih parova. U bubnju su Vipers, Esbjerg, Györ i Ferencvaros. Koga biste htjeli?

- Potpuno mi je svejedno. Mislim da smo mi prve favoritkinje za osvajanje Lige prvakinja. Bilo bi dobro kada bi se međusobno u polufinalu sastala dva mađarska kluba. Györ je ove sezone osvojio prvenstvo, a Ferencvaros Mađarski kup i u međusobnoj utakmici bilo bi itekako napeto. Kad smo već kod mađarskog klupskog rukometa, moram istaknuti da mi je jako žao što će se Siofok, klub u kojem sam provela puno godina, srozati na amaterske uvjete. Naime, sljedeće sezone igrat će samo s mađarskim igračicama. Pandemija je u Mađarskoj uništila sve sponzore i više se tako puno ne ulaže u sport. Mislim da će u ženskom mađarskom rukometu ostati jaki samo Györ, Ferencvaros i Debrecen – napominje Katarina.

I Debelić zaslužuje medalju

Jeste li se naviknuli na norvešku skupoću?

- U početku sam bila šokirana cijenama, no sada sam se već priviknula. Ako se normalno troši, može se lijepo živjeti.

Jeste li naučili norveški?

- Nisam. Nema potrebe jer ovdje svi govore engleski. Ne samo u klubu nego i u gradu. I stariji ljudi odlično govore engleski tako da nemam problema u bilo kakvoj komunikaciji.

Osvoji li Vipers treći put zaredom Ligu prvakinja, zlatnu medalju dobit će i naša Ana Debelić koja je igrala veći dio sezone. Trenutačno čeka bebu pa ne može igrati. I upravo zbog toga što ona ne može igrati klub je angažirao Katarinu Ježić koja je dobar dio ove sezone igrala za turski Kastamonu..

VIDEO: Pogledajte kako predsjednik Sabora Gordan Jandroković igra rukomet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije