Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon neuspjeha na EP-u

Vrijeme je za Golužu ako to Podravka ne minira

Slavko Goluža
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
11.12.2016.
u 22:37

Kad bi se ženska priča barem razvila kao muška, onda bi krah puno lakše podnijeli. Nakon svjetskog srebra 2013. godine Srbija je ostala bez tri glavne igračice - Damnjanović, Lekić i Cvijić - koje nisu više željele igrati zbog neslaganja s izbornikom

Rukometašice Hrvatske osvojile su posljednje, 16. mjesto na Europskom prvenstvu u Švedskoj. Bez boda u tri utakmice. Dakle, gore – ne može. Nastup rukometašica neodoljivo nas je podsjetio na nastup rukometaša na EP-u 2002. godine. I oni su završili posljednji, s tri poraza u skupini.

Kad bi se ženska priča barem razvila kao muška, onda bi krah puno lakše podnijeli. Nakon svjetskog srebra 2013. godine Srbija je ostala bez tri glavne igračice - Damnjanović, Lekić i Cvijić - koje nisu više željele igrati zbog neslaganja s izbornikom.

Godinu dana kasnije Srbija je posljednja na EP-u u Hrvatskoj i Mađarskoj, a samo dvije godine kasnije, na EP-u u Švedskoj s novom, mladom generacijom je u drugom krugu, u borbi za novu medalju. A nas nema nigdje. U redu, netko će reći da smo imali najtežu skupinu, da smo došli s 11 debitantica. Ali ono što boli jest činjenica da nismo ništa pokazali. Ispalo je da smo samo odradili turnir.

Ženska reprezentacija mora u budućnosti imati izbornika koji je brend. Svaka čast Goranu Mrđenu. Dobar je čovjek, pristojan, komunikativan, solidan radnik u klubu. Ali, za reprezentaciju je prefin. Na klupi je bez povišenih tonova, ne sjećam se kad sam ga vidio ljutitog. To kod Josipa Šojata ili Nenada Šoštarića ne bi prošlo. U ovom trenutku najbolje rješenje za klupu ženske reprezentacije bio bi Slavko Goluža (Keta). To što nikad nije radio u ženskom rukometu ništa ne znači. Uostalom, Josip Šojat je kao izrazito muški trener s rukometašicama Podravke bio prvak Europe

Golužina stručnost, čvrsti karakter i odlučnost je nešto s čime bi rukometašice konačno morale ići prema naprijed. Samo da ne ispadne s Golužom kao prije dvije godine, kada je bio prvi kandidat za nasljednika Canjuge, ali je njegov dolazak na klupu stopirala tvrtka Podravka. Kao glavni sponzor nisu ga htjeli.

Imamo li igračica za veliku scenu? Imamo. Ako ne sada onda barem za dvije-tri godine. Samo treba zasukati rukave, treba napraviti sustav igre u kojem se neće lopta dodavati samo Andreji Penezić. Treba nam brza lopta u napadu, igra krila te čvrsta obrana koja „lomi“ suparnice. Da, trebaju nam i vratarke. A nije da ih nemamo...

Komentara 3

RU
RUKOMET333
12:00 18.12.2016.

Lijepo pozdrav, najvecu glupost koju cinimo je uvijek poredjenje nase Repke sa Srbijom. Neznma zasto se svaki put poredimo sa stanjem u toj zemlji. Kakvu vezu ima Rukomet u Srbiji sa nasim. A sto se tice trenera, ma prodjite see tih tzv. strucnjaka koji plivaju od muske, do juniorske pa ponovo do zenske repke, pruzite sansu mladim abiciznim trenerima (muski i zenski). Napravite nesto novo kako i sve druge TOP REPKE na svijetu, posebno Europi. Sretan 4 Advent i nadam se uspijehu Hrvatskog Rukometa..Poz

VK
vječni krojf
23:10 11.12.2016.

Nemamo mi prave rukometasice.Tko to stalno tvrdi da imamo.Nase cure bi se bavile sportom tamo u pubertetu,a kasnije kada se pocnu intimnije druziti sa deckima u silaznoj su putanji.Nakon cvrsce veze i kasnije zenidbom sport ih vise ne privlaci.Ljepse im je na kaucu maziti sa partnerom nego se ganjati po dvoranama,a jos teze im padaju treninzi.

TH
than
02:19 12.12.2016.

Nemamo mi tu neki kult zenske reprezentacije, niti se previse radi. Kada vidim nase protiv Norvezanki kao da gledam prvu i trecu ligu. Nije da su lose, samo nema tu zelje, nema tu ulaska u sut, sve iz vana nekako. Istina, ove imaju i dobru vratarku, ali kod nas se svastari. Nismo mi velika drzava. Treba odluciti gdje ulagali, Ovako svastara, a nistara, jedino, ako pojedinci zablistaju, ali to ne ovisi o ulaganju drzave, vec o njima i njhovim roditeljima. Kod je politicarima samo cilj, zdpi i bjezi.... I naravno naslikavanje tu i tamo sa sportasima, mada nemaju nikakve zasluge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije