Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Vrdoljak: Grci su me pitali može li Rijeka preuzeti MI

Antun Vrdoljak, član MOO-a, bio je iznenađen kada su mu u Vancouveru prišli članovi Grčkoga olimpijskog odbora.
13. veljače 2010. u 11:19 3 komentara 4 prikaza
Antun Vrdoljak
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

– Otkrili su mi da Volos i Larisa, grčki gradovi domaćini Mediteranskih igara 2013. godine, imaju strahovito velikih problema s organizacijom. Naime, pogodila ih je financijska kriza, ne znaju kako će sagraditi borilišta – rekao je Vrdoljak.

Podsjetimo, Grci su za tri boda (37-34) u drugom krugu glasovanja bili bolji od Rijeke, koja već tri desetljeća pokušava dobiti organizaciju MI.

– Grci su se raspitivali bi li Rijeka bila odmah spremna preuzeti organizaciju. O tome ću izvijestiti Matešu i naš HOO – zaključio je Vrdoljak.

Priče o odustajanju Volosa do riječkog pročelnika za sport Veljka Karabaića još nisu stigle.

– To mi je prvi glas. No, takve su priče kružile i o Pescari, pa su Igre ondje ipak održane. Upitno je bi li uopće nama bilo ponuđeno domaćinstvo umjesto Volosa – kaže pročelnik Karabaić.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel Gradskom poglavarstvu najavio je novu, petu kandidaturu Rijeke za Mediteranske igre. Nema sumnje da će gradsko vijeće to i prihvatiti, a potporu Hrvatskog olimpijskog odbora Rijeka već ima.

Rijeka se prvi put kandidirala 1994. godine za MI 2001. koje su na kraju održane u Tunisu. Nakon toga su Igre dobile Almeria, Pescara, te Volos i Larisa 2013. Iz gradskog proračuna na novu će se kandidaturu potrošiti 250 tisuća kuna potrebnih za izradu dosjea. No, bez obzira na brojne propale kandidature, Rijeka je proteklih godina sagradila mnoge sportske objekte, ali stadion na Rujevici još nije u gradnji.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • pusrane:

    Kako da ne, Hrvatska i Rijeka imaju 43 milijardi eura u dobrom..........

  • adolf2:

    ma tko je još uopće čuo za MI...a ono za -43 milijarde eu...pa kaj nije nekak lepše čuti i zapamtiti okrugli broj, npr, 50 milja????

  • balic34:

    Ma kad je za nas Hrvate bio bed iskrcati pare da se vidimo u svijetu! Da su to ponudili bandiću već sutra bi se radili objekti po Zagrebu! Nije važno što narod nema para za kruh!