Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI U KOPRIVNICI

Vratar Hajduka sedam je utakmica bez primljenog pogotka, niz želi nastaviti i danas

Kalinić Beqiraj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
18.10.2015.
u 09:55

Hajdukova obrana u ligi nije primila 631 minutu

Premda naoko teren u Koprivnici za Hajduk izgleda kao iznimno težak, statistika posljednjih godina govori nešto sasvim drugo. S dva posljednja gostovanja Hajduk se vratio pobjedama, i to bez primljenog gola, a primjerci u posljednji osam utakmica, još od sezone 2010./11. bijeli su tek jednom izgubili, a tri su puta slavili. No, Damira Burića, Hajdukova trenera, koji je karijeru gradio u Njemačkoj, brojke iz prošlosti previše ne zanimaju.

– Ne znam puno o tome – nehajno će Burić.

Devet utakmica bez poraza

On gleda samo prema aktualnom trenutku, koji kaže da je njegov Hajduk u odličnoj seriji. Bijeli su na bod od Dinama, posljednji poraz u prvenstvu zabilježili su još davno, u 3. kolu kada je Burić protiv Istre izveo gotovo pričuvnu momčad. Od tada su Splićani devet utakmica bez poraza, taj je niz počeo s 2:2 protiv Slaven Belupa u Poljudu. Tadašnji ishod bio je razočaravajući za bijele, nakon četiri kola Hajduk je imao tri boda, bio među najslabijim momčadima lige. A onda je krenulo...

– Kada uspoređujem te dane s ovim Hajdukom, onda mogu reći da smo uigraniji, kompaktniji... Da, djelujemo puno bolje u odnosu na tu utakmicu – skromno kaže Burić.

Njegov Hajduk djeluje impresivno, posebno u obrani, koja je u prvenstvu 631 minutu bez primljenog gola. Lovre Kalinić, pričuvni vratar reprezentacije, juri rekorde.

– Želimo nastaviti u istom ritmu, imati stabilizaciju u obrani – kaže Hajdukov trener.

Promjene u obrani

Baš obrana, koja je bila važan adut Hajduka, pretrpjet će promjene. Nema Argentinca Juliana Velazqueza, na desni bok će vjerojatno Juranović, Burićeva "Katica za sve", ali trener razmišlja i o kombinaciji s Tudorom, koji je sezonu otvorio na toj poziciji.

– Postoje dvije opcije, vidjet ćemo još – kazao je Burić.

Hajduk u Koprivnici traži pobjedu, koja će ga ostaviti na bod iza Dinama, to puhanje prvacima za vrat ono je čemu teže "bijeli".

– Imali smo težak tjedan s obzirom na broj ozlijeđenih igrača i reprezentativce akcije. Pa, još kiša... Bilo je svega osim optimalne pripreme za Slaven Belupo. A riječ je o protivniku koji je jako dobar, njegovi rezultati ne pokazuju pravo stanje. Vlašić i Sušić su se uspjeli oporaviti, ali nema Velazqueza, Ohandze, Nižića i Pejića. Probleme je imao i Milić, ozlijeđeni su Grbić i oba Bašića, Toma i Josip. Ali, mi idemo pobijediti protiv zahtjevnog protivnika – kazao je Burić.

>> Tri asistencije Machada i dva gola Fernandesa za preokret Dinama protiv Zagreba

Komentara 4

GM
Gusta magla
14:10 18.10.2015.

Ozren Hajduković opet prizeljkuje da im suci izađu u susret i odsviraju bar dva jedanajsterca pa da Prasović bude presretan, a Bubić imao opravdanje za svojih 5 tisuca eura place dok mu igraci dobijaju tisucu.

AN
antitovari
11:00 18.10.2015.

Ozrene danas tvoji tovari pusiju i pada kalinicev rekord u vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije