Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za demokraciju

Vrata Nou Campa bit će zatvorena: Barcelona se pridružuje štrajku

Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
02.10.2017.
u 23:06

"Barcelona se pridružuje štrajku za demokraciju i zato će vrata stadiona u utorak biti zatvorena."

U Kataloniji je u nedjelju održan referendum za neovisnost, a čitav događaj je praćen velikim brutalnostima španjolske policije. Zbog toga u Kataloniji u utorak stanovnici planiraju opći štrajk, a svoje nje sudjelovanje najavila i Barcelona.

"Barcelona se pridružuje štrajku za demokraciju i zato će vrata Nou Campa u utorak biti zatvorena. Nijedna od profesionalnih momčadi ili mlađih kategorija neće trenirati. Neće se moći ni obići stadion ni muzej kluba", piše u Barcinom priopćenju.

Barcelona
1/13

A eventualna neovisnost Katalonije neće zauvijek promijeniti samo političku scenu, nego i nogometni svijet. Naime, svi se pitaju što će biti s Barcelonom ako se ova pokrajina uistinu odvoji od Španjolske.

Već je u nedjelju bilo drugačije nego svih prethodnih vikenda. Naime, zbog nereda je zatvoren Camp Nou pa je Barcelona utakmicu s Las Palmasom morala odigrati pred praznim tribinama. Klub je tražio odgodu, ali čelnici La Lige to nisu dopustili.

- Tražit ćemo objašnjenja jer je neshvatljivo da se nisu složili odgoditi utakmicu. Ići ćemo s tim do kraja i bit će posljedica - poručio je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Barcu, u slučaju odcjepljenja, vjerojatno neće pustiti da igra u La Ligi, a po nekim informacijama mogla bi se priključiti nekoj od ostalih liga petice, poput Premier lige ili Ligue 1.

- Ovo su teški trenuci, istina je da je to pitanje koje će doći na red... rješavat ćemo ga u miru kada za to dođe vrijeme - rekao je Barcelonin predsjednik.

Komentara 2

KT
komen_tar
07:33 03.10.2017.

Hahaha zatvorena dok je reprezentativna stanka hahaha

NE
neboiznadzagreba
23:21 02.10.2017.

Barcelona je zakasnila, zbog jadnih šest bodova izgubila je vjerodostojnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije