Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava istina o "prijateljstvu" u filmu "Nekoć braća"

Vranković: Dražen je još '91. posve otpisao Divca!

'vrankovic01_nnn_spo_080311'
Foto: ' '
1/3
08.03.2011.
u 19:00

Stav Franje Arapovića da glavni junak dokumentarnog filma "Nekoć braća" Vlade Divac falsificira istinu i da nije bio prijatelj s Draženom Petrovićem kakvim se želi prikazati, pokušali smo provjeriti kod Stojka Vrankovića

Stojko Vranković, najbolji sportski prijatelj Dražena Petrovića, nevoljko je pristao na razgovor. Ne sjećamo se kada se tako odupirao. Ne samo zato što film još nije ni gledao nego i zbog urođene samozatajnosti.

– Ne volim o tome govoriti jer Dražena nema, a i ne želim da netko za moj istup kaže da sam zavidan što me nisu zvali da sudjelujem u filmu ili da mi je krivo što me nitko nije zvao na premijeru. Doduše, Rađa me te večeri zvao na večeru s Divcem, ali nisam prihvatio poziv jer s tim čovjekom ne razgovaram 20 godina.

Rukovao bih se s Divcem

– Biste li uopće došli na premijeru i da vas je Divac zvao kao svoga gosta?

– Došao bih isključivo zbog Dražena, jer ja o njemu možda najviše znam. Zbog njega sam išao u Hall of Fame, u New Jersey kada se dizao njegov dres, a zajedno sa Spahijom išao sam i po njega u Njemačku kada je stradao.

– Biste li prihvatili Divčevu pruženu ruku?

– Ruku bih prihvatio jer sam pristojan, no ne vjerujem da bi došlo do nekog velikog mirenja, do obnove odnosa kakav je nekad bio.

– Kako je došlo da vašeg i Draženova razilaženja s Divcem?

– Svemu je prethodio moj razgovor s Divcem i njegovom suprugom u mojoj kući u Bostonu, u listopadu 1991. Moji Celticsi i njegovi Lakersi igrali su predsezonsku utakmicu nakon koje su Lakersi išli na McDonald's turnir. Razgovarali smo o svemu, pa tako i o njegovu bacanju hrvatske zastave, do četiri-pet ujutro.

– Je li to bio razlog prekida komunikacije?

– Nije. Divac mi je 1991. rekao da bi te 1990. u Argentini na isti način završila i srpska zastava da je netko njome mahao. Sporna je bila Divčeva izjava iz Pariza za koju mi je dojavio Dražen i koju su prenijele španjolske novine. Divac je kazao da vjeruje da se ta velika reprezentacija neće raspasti i da se čudi meni i Draženu što smo izjavili da ćemo igrati za reprezentaciju zemlje koja ne postoji. Dražen mi je potom pričao da su igrali utakmicu u Los Angelesu i da je Divac napravio gestu koja je značila kraj njihova odnosa.

– Što se tada dogodilo na parketu Foruma?

– Već i prije te utakmice Dražen i Divac nisu komunicirali. U jednom dvoboju s Divcem Dražen je pao na pod očekujući prekršaj, a Divac je potom prišao i prignječio ga nogom! Dražen je u odnosima s ljudima znao puno istrpjeti, ali kada bi jednom nekog prekrižio onda je to bio kraj.

Film ću tek gledati

– Namjeravate li uopće gledati taj film?

– Ne mogu ništa reći o filmu jer ga nisam gledao, ali gledao sam sve dokumentarce o Draženu pa ću i ovaj. Zanima me i Divčeva interpretacija njihova odnosa. Logično mi je da su u filmu izjave Rađe i Kukoča jer su oni bili dobri s Divcem. Žao mi je što u filmu nisu spomenuti još neki ljudi koji su puno znali o Draženu, kao novinar Neven Bertičević.

– Kako ste vi i Dražen postali prijatelji?

– Upoznali smo se 1980. godine u kadetskoj reprezentaciji bivše države i to se druženje nastavilo u juniorima i seniorima. Većinom, ne i uvijek, bili smo cimeri. Dijelili smo ista razmišljanja, razgovarali smo o svemu. Sjećam se da je volio slušati priče o obitelji, a ja sam od 1988. bio obiteljski čovjek. Sjećam se da je znao doći za vrijeme All-Star Weekenda k nama u Boston i da se po dva-tri sata dnevno igrao s našim kćerima koje su tada bile jako male.

– Je li vam se Dražen povjerio i možda otkrio je li i on želio osnovati obitelj?

– Tada mu je košarka bila važnija od svega i pretpostavljam da je to ostavio za život poslije karijere.

Komentara 168

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
19:30 08.03.2011.

Srbi i srpska posla. Sada će još napraviti film o Domovinskom ratu gdje će prikazati da su prije rata Hrvati i srbi bili super, ali su ih zločinci (samo dvojica, nitko više) milošević i Tuđman to uništili. Lažu kada mogu i gdje mogu. Istinu nikada ne će sakriti. Za rat protiv Hrvatske od 100 srba bio je 101.

OB
-obrisani-
19:32 08.03.2011.

\"Ne vjeruj srbinu i kada ti darove nosi\" slagali se stim ili ne ali sigurno nije to tek onako bez veze receno.

ZV
Zvezdaforever
19:59 08.03.2011.

U jednom dvoboju s Divcem Dražen je pao na pod očekujući prekršaj, a Divac je potom prišao i prignječio ga nogom! To moze Stojko da prica nekom ko nikad nije gledao NBA utakmicu!Pa za takve stvari se dobiva visemesecna suspanzija!Drugaa stvar,ako je sve to kao sto Stojko kaze,zasto su Aca i Biserka,Toni i Dino, pristali da ucestvuju u filmu?Stojko prodaje maglu,ocigledno mu je krivo sto nije pozvan da ucestvuje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije