Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide u marince

Vraća se u domovinu kako bi ispunio vojnu obavezu

Champions League Final 2019 / Tottenham Hotspur-Liverpool FC 0-2.
Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL
1/4
02.04.2020.
u 14:43

Son će se priključiti kampu marinaca na otoku Jeju 20. travnja kako bi tamo mogao slijediti temeljnu obuku, javlja južnokorejska agencija Yonhap

Južnokorejski napadač član Tottenhama Son Heung-min (27), kojem je klub dopustio povratak u domovinu krajem ožujka, počet će u travnju obuku za marinca kako bi ispunio svoju vojnu obavezu, javljaju u četvrtak južnokorejski mediji.

Son će se priključiti kampu marinaca na otoku Jeju 20. travnja kako bi tamo mogao slijediti temeljnu obuku, javlja južnokorejska agencija Yonhap.

On je, zahvaljujući zlatnoj medalji osvojenoj na Azijskim igrama 2018. u Indoneziji, bio izuzet iz obavezne vojne službe koja traje gotovo dvije godine što mu je moglo ugroziti nogometnu karijeru.

Zbog zlata osvojenog u finalu pobjedom nad Japanom (2-1) dopušteno mu je da svoju vojnu obavezu ispuni kroz obuku od samo tri tjedna i kroz 500 sati rada za opće dobro. 

Službeni Seul odobrava izuzetke od vojne obaveze pobjednicima na Azijskim igrama kao i osvajačima olimpijskih medalja te istaknutim umjetnicima.

Son koji je ozlijeđen od sredine veljače, krajem ožujka je dobio "zeleno svjetlo" od kluba da se vrati u domovinu zbog "osobnih razloga" nakon što je u Engleskoj prekinuto prvenstvo zbog pandemije koronavirusa. On je 16. veljače slomio ruku na utakmici protiv Aston Ville.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije