Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vori u Maxu

Vori u Maxu: Želite li naslov, obvezno pozovite Igora!

'11.05.11, O2 World, Hamburg, GER, HBL,  HSV Hamburg vs VfL Gummersbach,  im Bild   Igor Vori (Hamburg #09) jubelt mit Bertrand Gille (Hamburg #14) ueber den Meistertitel Foto © nph/ Witke'
'nph / Witke'
24.05.2011.
u 18:09

Igor je bio nespretni dvometraš, poput velikog djeteta, jako osjetljiv. Ali znao sam da ima nešto u njemu, kaže Lino Červar

Osvojivši povijesni naslov njemačkog prvaka s rukometašima Hamburga, Igor Vori (30) postao je jedan od rijetkih igrača koji se može pohvaliti time da je u četiri različite zemlje osvajao naslove prvaka. Bio je sa Zagrebom prvak Hrvatske, s Conversanom prvak Italije, s Barcelonom prvak Španjolske, te sada s Hamburgom prvak Njemačke.

– Želite li osvojiti naslov prvaka u svojoj zemlji, samo pozovite mog sina – rekao je Igorov otac Željko Vori.

Kao dječak igrao je nogomet, bio je i vratar, što mu se nije svidjelo, pa je otišao u rukometnu dvoranu, u Zagreb. U rukometni svijet uveo ga je tadašnji trener druge momčadi Boris Dvoršak.

– Igorov otac pitao me može li od njega biti dobar igrač. Rekao sam mu da će biti vrhunski – sjetio se Dvoršak.

Lino Červar od njega je napravio najboljeg svjetskog kružnog napadača.

– Igor je po horoskopu Djevica, kao i ja, i odmah smo se našli na istoj valnoj dužini. Vidio sam nespretnog dvometraša, bio je poput velikog djeteta, jako osjetljiv. Djelovao je nepouzdano, ali znao sam da ima nešto u njemu. Kada sam napuštao Zagreb 2001. godine, pitao sam u klubu mogu li ga povesti u Italiju. Jedan čovjek mi je tada rekao: "Lino, možeš ga odvesti, ali samo pod jednim uvjetom - da ga više nikad ne vratiš." A za dvije godine za Igora su se otimali najbogatiji klubovi – ispričao je Červar.

Nakon zlata na SP-u 2003. godine, Igoru je sve krenulo. Redali su se trofeji s reprezentacijom i klubovima, a 2009. godine proglašen je za MVP-a Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Čitavu priču o Igoru Voriju pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Komentara 2

LA
lacković
19:03 24.05.2011.

autor članka piše: \"Nakon zlata na SP-u 2003. godine, Igoru je sve krenulo\" - jedini problem u ovoj rečenici je taj da igor vori nije igrao na SP 2003.,kružni su bili sulić i jović. vori se proslavio na olimpijadi kaoo zamjena za tada u prometnoj unesrećenog sulića.

DA
Dario--
22:25 24.05.2011.

Igrao je čini mi se dvije možda i 3 utakmice,jer je Jović ozljeđen igrao cijeli turnir,rezerve su tad bili Kelentrić i Vori,te Šprem kao sedamnaesti igrač i jedino Šprem ni sekunde nije igrao na tom SP.2003 kad se Jović povukao,Vori je tad postao drugi pivot reprezentacije,prvi je bio Sulić.Sjećam se EP 2004 i Vorija kad je par puta ušao u igru umjesto Renata,i bio je užasan.Da bi 5 mjeseci kasnije na OI u Ateni bio naš jedini pivot i bio je fantastičan,i tu počinje njegov uspon!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije