Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRVOJ VOŽNJI VELESLALOMA

Vonn slomila prst na ruci, nastupa u slalomu

Lindsey Vonn
AFP
25.02.2010.
u 09:47

Američka skijašica Lindsey Vonn slomila je pri padu u prvoj vožnji olimpijskog veleslaloma u Whistleru mali prst desne ruke, pokazale su rentgenske snimke.

Unatoč prijelomu, najbolja skijašica današnjice nastupit će u slalomskoj utrci, posljednjem natjecanju alpskih skijašica na ZOI u Vancouveru, koja bi se trebala održati u petak.

- Da, nastupit će, sto posto. Ne treba dramatizirati. Prošla je ona puno težih ozljeda od ove – izjavio je glavni trener američke reprezentacije u alpskom skijanju Jim Tracy.

- Tjelesno se osjećam dobro. Loše izgledam samo zato što sam razočarana. Nadala sam se borbi za medalje u veleslalomu. Jednostavno, nisam imala svoj dlan – rekla je Vonn uz osmijeh dok je oko desne šake imala ledeni oblog.

Također je izrazila žaljenje zbog kolegice iz reprezentacije, rivalke i bivše prijateljice Julije Mancuso, koja je na koncu zauzela tek 18. mjesto nakon prve vožnje. Njezin loš plasman izravna je posljedica što su je organizatori zaustavili usred utrke, jer liječnička služba još nije stigla maknuti Vonn sa staze. U ponovljenom pokušaju Mancuso je zatajila.

- Znam da je razočarana. Osjećam se užasno što sam dijelom ja za to kriva – rekla je Vonn, zlatna u Vancouveru u spustu i brončana u superveleslalomu.

Druga vožnja ženskog veleslaloma, odgođena u srijedu zbog loše vidljivosti, trebala bi se održati danas u 18.30 po srednjoeuropskom vremenu. U vodstvu je nakon prvog laufa Austrijanka Elisabeth Görgl.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije