Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mikaela Shiffrin:

Volim Zagreb, u njemu mogu biti ‘normalan’ čovjek, turist

Mikaela Shiffrin
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/10
29.10.2017.
u 23:05

– Ne znače mi mnogo rekordi. Kada sam bila djevojčica, htjela sam biti najbolja skijašica na svijetu i htjela sam osvojiti sve i pobjeđivati u svim disciplinama.

Smijala se mlada Amerikanka kada je u ruke uzimala veliki Kristalni globus prije više od pola godine, zaslužila ga je, a nakon sezone nije se otišla odmarati, nego raditi na novom. Trenirala je Mikaela Shiffrin ljetos u Čileu, na Novom Zelandu, a “zaletjela” se i do Europe. I sada, prije samog početka sezone, tik prije prve utrke u Söldenu, smije se ponovno.

– Ne znače mi mnogo rekordi. Kada sam bila djevojčica, htjela sam biti najbolja skijašica na svijetu i htjela sam osvojiti sve i pobjeđivati u svim disciplinama.

Mikaela Shiffrin
1/10

Nisam se zamarala startnim brojevima, jednostavno sam htjela biti najbolja – kaže Mikaela, koja je taj san i ostvarila. S 22 godine već ima jedno olimpijsko i tri svjetska zlata te jedno srebro. A nakon što je u vitrinu stavila i najnoviji veliki Globus, pritisak je velik.

Mama i skije uvijek su s njom

– Osjećam pritisak, ali mogu reći da sam ga više osjećala lani, i to više nego ikad prije. Bila sam jako nervozna, ali ljetos sam nakon treninga razgovarala sa sportskim psihologom, a i moja mama je uvijek tu i pomaže mi – kaže Shiffrin koja je veći dio godine na putovanjima, što na utrkama, što na pripremama, ali sa sobom uvijek nosi iste stvari.

– Jedino što uvijek “nosim” sa sobom, ali uvijek i svugdje, moja je majka. Ona je jedan od mojih trenera, a obitelj je jedna od stvari koje mi daju osjećaj da sam doma bez obzira na to gdje sam. Osim toga, svugdje nosim i svoje skije.

Nova skijaška sezona počinje, a i Olimpijske su igre u ovosezonskom kalendaru.

– Plan mi je voziti veleslalom, slalom sigurno, kombinaciju i superkombinaciju možda, vidjet ćemo kako ću biti pripremljena i kako ću voziti tijekom sezone. Ne bojim se svega što govore u vezi Olimpijskih igara. Još smo daleko od toga, a mislim i da su Igre uvijek dobro zaštićene, tako da su možda i najsigurnije mjesto na svijetu gdje se može biti u to vrijeme – objašnjava Mikaela, kojoj je jedna od najdražih utrka sezone baš ona u Zagrebu.

Na Sljemenu je odlično

– Stvarno volim Zagreb, lani je bilo teško tamo, bilo je dosta pritiska, ali imam super iskustva. Odlična je atmosfera. Odličan je osjećaj voziti ondje i moći razgledati grad poslije. Mogli smo raditi sve što i “normalni” ljudi i turisti.

Ali do Zagreba ima još vremena, prvo je na redu Sölden.

– Prva je utrka sezone i nitko ne zna kako će biti, koliko su spremni, kako će voziti... Želim vidjeti jesam li zaista brza, jesam li bolja nego prošle sezone – zaključila je Mikaela Shiffrin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije