Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Vodeći na Giru morao stati i obaviti veliku nuždu

Tom Dumoulin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.05.2017.
u 21:39

Uoči početka posljednjeg uspona 32 kilometra prije cilja Dumoulin, koji se nalazio u skupini sa svim ostalim vozačima iz vrha ukupnog redoslijeda, morao je hitno obaviti veliku nuždu

Talijanski biciklist Vincenzo Nibali (Bahrain), prošlogodišnji pobjednik Gira d'Italia, pobjednik je 16., "kraljevske" etape ovogodišnjeg izdanja "Gira" vožene od Rovette do Bormija u dužini od 222 kilometra tijekom koje su vozači prešli preko tri velika uspona, Mortirola, Stelvija i Umbraila.  

Nibali je u završnici uspio nadvisiti Španjolca Mikela Landu (Sky) i napokon ostvariti prvu etapnu pobjedu nekog talijanskog vozača na ovom, 100. izdanju Gira. Treći je ciljem prošao Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) sa 12 sekundi zaostatka, dok je vodeći u ukupnom redoslijedu, Nizozemac Tom Dumoulin (Sunweb) bio 13. sa zaostatkom od 2:18 minuta nakon dramatičnih događaja koji su prethodili posljednjem usponu na Umbrail.

Uoči početka posljednjeg uspona 32 kilometra prije cilja Dumoulin, koji se nalazio u skupini sa svim ostalim vozačima iz vrha ukupnog redoslijeda, morao je hitno obaviti veliku nuždu, pa sišao je s bicikla i otrčao na livadu pored ceste. Nizozemac je morao samostalno svladati 13-kilometarski uspon.

Nizozemac je u prvoj polovici uspona smanjio zaostatak za najvećim konkurentima sa minute i pol na minutu, ali je u drugoj polovici počeo zaostajati i na vrhu je imao malo više od dvije minute zaostatka za Nibalijem i Quintanom.

Na spustu prema Bormiju Dumoulin je uspio limitirati svoj gubitak na 2:18 minuta za Nibalijem i zadržati vodstvo u ukupnom redoslijedu. No, njegova prednost u odnosu na drugog Quintanu sada iznosi tek 31 sekundu, dok je Nibali stigao na treće mjesto sa 1:12 minuta iza Dumoulina.

Hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Katjuša) u 16. etapi zauzeo je 30. mjesto sa 16:36 minuta zaostatka za Nibalijem, te se u ukupnom redoslijedu nalazi na 37. poziciji s više od 60 minuta slabijim vremenom od Dumoulina.

Komentara 4

RO
rojnik
07:34 24.05.2017.

A što češ,sila boga ne moli.

HL
hlibit
06:00 24.05.2017.

...s cim je obrisal rit?

RO
rojnik
07:33 24.05.2017.

As

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije