Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nebuloze HNS-a

Vlatkov paralelni svijet se ruši

Marković HNS (1)
Igor Kralj/Pixsell
20.04.2012.
u 08:15

U savezu pričaju o sjajnom programu i upravljanju, a sustav je u rasulu

U okviru proslave 100. rođendana Hrvatskog nogometnog saveza, koji će se obilježiti 13. lipnja, čelnici HNS-a izdali su proglas nazvan "11 nogometnih vrijednosti". Čak ga objavljuju kao plaćeni oglas, a te vrijednosti, po mjerilima Vlatka Markovića i društva, kočopere se na web-stranicama HNS-a. U teškim vremenima hrvatskog nogometa, kada je klupski nogomet pred kolapsom, a rat s navijačima nikada nije bio izraženiji, HNS nam predstavlja program koji "čini osnovu dosadašnjeg i budućeg upravljanja HNS-om".

Je li politika umiješana?

Tih 11 vrijednosti su: "nogomet na prvome mjestu", "piramidalna struktura i supsidijarnost", "jedinstvo i vodstvo", "dobro upravljanje i autonomnost", "temelji nogometa i solidarnosti", "zaštita i obrazovanje mladih", integritet/nepovredivost sporta i klađenje, "financijski fair-play i regularnost natjecanja", "poštovanje", "nacionalne reprezentacije i klubovi", te "europski model sporta i specifičnosti sporta". I u tom novom programu Marković se obračunava s ministrom Željkom Jovanovićem. Svaka od 11 vrijednosti objašnjena je, pa tako u "dobrom upravljanju i autonomnosti" stoji da to znači otvorenost, demokratičnost, transparentnost i odgovornost, a odluke se donose bez upletanja političko-interesnih krugova. Ministru je poruka jasna, nema upletanja, a zanimljiva je ta pričao o otvorenosti, demokratičnosti i transparentnosti. Valjda se u to uklapaju Markovićeve izjave "j... mi se" ili ona Skupština HNS-a o kojoj su delegati pričali da im se prijetilo pištoljima. Ima toga još, HNS kani nastaviti snažiti solidarnost. Ne znamo što to znači "nastaviti", valjda da je davno s time počeo. Je li to neka "solidarnost" s Varaždinom, koji je izbačen iz lige, i u trenutku je uništen nogomet u tom kraju Hrvatske.

>>Cijeli tekst pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 27

SE
serđo
08:17 20.04.2012.

dokazi, maršiću, gdje su ti dokazi? pričalo se, ja sam čuo, iz povjerljivih izvora itd... a marko je uvijek tu, na vašu veliku žalost.

MO
mobuco
08:59 20.04.2012.

Prozirn članak!!! Još jedan istrenirao piskaralo, došao sa treninga druga Jovanovića....

SB
samo budale i konji
14:38 20.04.2012.

Zvomimir Boban Ikona i kult

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije